Centrometal osigurao četvrto mjesto

Odbojkaši Centrometala u subotu su poraženi u Zagrebu od Mladosti 3:0. Puno bolja je bila nedjelja. Naime, njihov konkurent za četvrto mjesto Mursa poražena je kod kuće 3:2 od Rovinja. Imali su Osječani prednost 2:0, no preokret je krenuo u trećem setu koji su Istrani dobili 27:25.

Tako dva kola prije kraja regularnog dijela lige Centrometal ima 6 bodova više od Osječana i 13 setova bolju razliku. Što pak znači da ih Mursa više nikako ne može prestići. U preostala dva kola Centrometal prvo kod kuće (subota 19:00) dočekuje prvaka iz Kaštela, a nakon toga ide najslabijem protivniku Sisku.

Doigravanje kreće u nedjelju 16. ožujka kad Centrometal dočekuje Mursu. Uzvrat je u četvrtak 20. ožujka u Osijeku, a eventualni treći susret je opet u Nedelišću 23. ožujka. Igra se na dvije pobjede. Pobjednik ovog dvoboja će u polufinalu ići na prvaka iz Kaštela.

Bitno je napomenuti da se doigravanje igra samo za prvaka. To znači da će po svemu sudeći Centrometal sezonu završiti među prve četiri ekipe u Hrvatskoj. Nije potrebno niti naglašavati da je to najbolji plasman u povijesti kluba, do sada su imali dva šesta mjesta. U narednoj sezoni to nosi i poziciju nositelja u Kupu Hrvatske sve do Final foura.

Dan je uljepšala i ekipa Nedelišća koje je u sklopu 2.A lige centar kod kuće svladala četvrtoplasirani Nepomuk iz Stupnika kod Zagreba. Za Nedelišće je prvi put nakon ozljede nastupio Marko David, te se odmah vidjelo da je ova mlada ekipa sa njim puno jača. Treba napomenuti da momčad Nedelišća ima prosjek od 18 godina. Prvi set je pripao gostima 25:23, no zatim ostala tri Nedelišćancima na 16, 21 i 21 poen. U slijedećem kolu je međimurski derbi Totovec – Nedelišće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije