Pred nastavak sezone u Koprivnici održan plenum

U srijedu 19. veljače s početkom u 17:00 sati u Koprivnici je održan plenum klubova 3. HNL – Sjever. Plenumu se odazvalo 11 predstavnika klubova, nisu bili prisutni predstavnici Čakovca, Mladosti iz Preloga, Nedelišća, Varaždina i Virovitice. Uz predstavnike klubova, plenumu su nazočili i dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović, član IO HNS-a Robert Markulin, predsjednik Međužupanijskog nogometnog odbora Josip Friščić, tajnik središta Istok Željko Bel, povjerenik za natjecanje Mato Lončar, povjerenik za suđenje Tihomir Majstorović i disciplinski sudac Darko Jambrović.

Plenum klubova otvorio je predsjednik plenuma Tomislav Štimac koji je pozdravio goste, prisutne predstavnike klubova, predstavnike sredstava javnog priopćavanja te zaželio ugodan i konstruktivan rad plenuma te dao na glasovanje dnevni red koji je jednoglasno usvojen. Na izvješća povjerenika za natjecanje, povjerenika za suce te disciplinskog povjerenika klubovi nisu imali primjedbi te su ista usvojena jednoglasno. Klubovi su jednoglasno usvojili i predloženi kalendar natjecanja za proljeće 2014. godine. Proljetni dio prvenstva počinje 1. ožujka 2014. godine, a završava 30. svibnja 2014. godine. 25. kolo igra se u srijedu 30. travnja, a za Uskrs se utakmice igraju u subotu 19. travnja, ukoliko se klubovi drugačije ne dogovore.

Dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ante Vučemilović je upoznao nazočne predstavnike klubova o aktivnostima glede primjene sustava natjecanja u natjecateljskoj 2014./2015. godini. Skupština HNS-a prenijela je ovlasti na IO HNS vezano uz natjecanja 1., 2., i 3. HNL, a niže stupnjeve natjecanja predlažu Međužupanijski nogometni odbori i županijski nogometni savezi. U natjecateljskoj sezoni 2014./’15. 1. HNL broji 10 klubova, 2. HNL je jedinstvena i broji 12 klubova, formirat će se tri skupine 3. HNL (Istok, Središte, Jug) koje će brojiti do 18 klubova. Ispod 3. HNL formirati će se na Središtu Koprivnica dvije Međužupanijske nogometne lige i to: grupa Varaždin-Čakovec te grupa Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

U natjecanje 3. HNL – Istok uključiti će se Osijek i vinkovačka Cibalia s mladim momčadima, a Središte Osijek i Koprivnica dat će po sedam klubova ukoliko bi liga brojila 16 klubova. Klubovi koji se žele natjecati u novoformiranoj ligi pored plasman (do 12 mjesta u sadašnjoj 3. HNL – Sjever i istok) moraju ispunjavati kriterije iz Odluke IO HNS za natjecanje u trećoj ligi, donosi portal NK Nedelišće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije