Grad Čakovec i Ekom preuzeli sportsku građevinu NK Sloga

Grad Čakovec je s prvim danom nove godine preuzeo sportsku građevinu NK Sloga te njome sada upravlja GP Ekom d.o.o. čija je osnovna funkcija vođenje i upravljanje sportskim građevinama od interesa Grada. GP Ekom tako sada, uz SRC Mladost, Macanov dom i Gradske bazene Marija Ružić, upravlja i sportskom građevinom NK Sloga. 

Bez dovoljnog broja kvalitetnih i prikladno opremljenih sportskih građevina teško je planirati, osmišljavati i realizirati procese sportske pripreme. Preuzeti objekt trenutno koriste NK Sloga, ČSTK Čakovec te Udruga Mura, a cilj je objekt učiniti dostupnim i ostalim sportskim klubovima i udrugama, ali i građanima Čakovca koji će svoje slobodno vrijeme s dolaskom toplijih dana željeti provesti uz rekreaciju.

Sportski objekt već je djelomično saniran, a u suradnji sa stručnim službama Grada planira se nastavak sanacije te moguća investicijska ulaganja. Procjenjuje se da će troškovi osoblja i energenata za 2014. godinu iznositi oko 250.000 kuna. Za sada je zaposlen samo jedan djelatnik, domar.  Direktor Ekoma Miodrag Novosel na konferenciji za novinare predstavio je i ostale aktivnosti koje zajedno planiraju Grad Čakovec i Ekom.

Tako je Grad Čakovec na natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava Fonda za razvoj turizma u 2013. godini prijavio projekt Adrenalinskog parka. Stadion, Macanov dom, Streljana i Gradski bazeni prijavljeni su na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za energetski pregled građevina i energetsko certificiranje, a pokrenuta je i inicijativa za uključivanje u projekt Mreža sportskih građevina RH pri Centru za istraživanje i razvoj sporta.

Također, Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije prijavljen je projekt vanjskih bazena čija bi izgradnja trebala unaprijediti turističku infrastrukturu grada. Uz široj javnosti poznatu humanitarnu akciju Plivanjem do svjetlosti, rođena je ideja o organiziranju Noći bazena koja će se održavati u travnju. Sve to samo je dio projekata i planova koji su detaljno razrađeni kako bi se osigurali što bolji uvjeti za razvoj sporta u gradu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije