Sara Senčar srebrna na 60 metara u Rijeci

Nakon Dvoranskog prvenstva Hvatske za mlađe kadete, ovog vikenda održalo se i Dvoransko prvenstvo Hrvatske za starije kadete i kadetkinje. Natjecanje je provedeno u novoj atletskoj dvorani u Rijeci, a na njemu je sudjelovalo skoro dvije stotine natjecatelja iz 27 atletskih klubova. Od međimurskih klubova sudjelovali su AK Nedelišće s osam pojedinaca i AK Mursko Središće s četiri natjecateljice. Rezultatima možemo biti zadovoljni jer je čak pet atletičara AK Nedelišće ostvarilo plasman među osam najboljih u državi.

Srebro Sare Senčar u Rijeci

Najveći uspjeh – drugo mjesto u državi i srebrnu medalju na 60 metara prepone osvojila je prošlogodišnja dvoranska prvakinja Hrvatske Sara Senčar. Sara je istrčala  odlično vrijeme (9,41 sek.), a bolja od nje bila je Riječanka Klara Barnjak koja je u finalnoj utrci postavila novi državni rekord (9,07 sek.). Sara i Klara su  već prošle godine bile državne reprezentativke na 100 m prepone, a njihovi najbolji rezultati najčešće su i državni rekordi za kategoriju u kojoj nastupaju. Sara Senčar još uvijek drži mlađekadetski državni rekord na 80 m prepone, a Klara Barnjak dvoranske  rekorde Hrvatske za mlađe i za starije kadetkinje na preponama.

Šesto mjesto u državi izborio je kadet  Karlo Marciuš u skoku udalj (5,26 m). To je Karlu novi osobni rekord i zasigurno poticaj za daljnje bavljenje i trening skoka udalj. Šesti rezultat  postigla je još Lea Branilović na 60 m (8,27), ali ona nije dobila mogućnost trčati finalnu utrku zbog pravila da u finale ulaze pobjednici grupa (7 grupa se natjecalo) i jedna najbrža po rezultatu. Lea je u svojoj grupi zauzela drugo mjesto a i od drugoplasiranih je imala drugi rezultat i tako nije dobiila priliku trčati finale.

Ekipa Nedelišća u Rijeci

Svoj osobni rekord izjednačila je i Saša Novak u skoku uvis (1,45 m) i na kraju zauzela sedmo mjesto. Među osam najboljih još nalazimo Luku Marciuša u skoku udalj (5,04 m) koji je bio osmi. Zapaženi su bili i nastupi Maje Ferlin na 60 m (8,49) –  deseto mjesto te mladog Matije Žnidarića, prošlotjednog mlađekadetskog prvaka Hrvatske na 60 m. Matija je istrčao gotovo jednaki rezultat kao i u Zagrebu (8,16) i na kraju bio petnaesti u državi. Nešto manje uspješni bili su nastupi Luke i Karla Marciuša na 60 m (8,23 i 8,31 sekunde), Maje Ferlin u bacanju kugle (8,45 m) te Leje Branilović i Lare Črnčec u skoku udalj (4,26 m i 3,98 m).

Iz AK Mursko Središće sve kadetkinje nastupile su na 60 m. Najbrža je bila Marta Novak  (9,23) čime je osvojila 36. mjesto. Lorena Kos je istrčala (9,26), Lucija Bodulica (9,37 sekundi i Jana Novinščak (9,75 sekundi).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije