ŠRD Som Kotoriba: Državne viceprvake vodit će Ivica Jakupak

Svoju izbornu godišnju skupštinu u subotu 25. siječnja u ribičkom domu održali su članovi ŠRD Soma iz Kotoribe. Prije izbora novog rukovodstva, dosadašnji predsjednik Ivica Horvat podnio je izvješće o radu za minulu godinu.

Društvo koje u svojim redovima okuplja 165 članova, odradilo je 20 radnih akcija, akciju skupljanja otpadnog metala, uređenje doma, postavljanje deset klupica uz Šudergrabu, dok se zamjena krovišta planira ove godine. Natjecateljski ribolov vrlo je važan segment društva. Prošle godine bili su uspješni domaćini Proljetnog kupa, Društvenog natjecanja, Ekipnog kupa i dvodnevne sve popularnije manifestacije Dani soma.

Valja spomenuti i školu ribolova koju društvo provodi već nekoliko godina. Horvat je tom prilikom zahvalio članstvu, sponzorima i svima koji pomažu u radu društva. O rezultatima je govorio predsjednik Natjecateljske komisije Drago Filipašić. Svakako najveći uspjeh  u povijesti kotoripskog i međimurskog ribolova ostvarila je prva seniorska ekipa koja je na kraju Prve hrvatske ribolovne lige postala viceprvak države.

Taj povijesni uspjeh ostvarili su Ivica Jakupak, Ivica Horvat, Nikola Filipašić, Mihael Horvat, Zoran Lipić, Darko Orehovec i kapetan Drago Filipašić. Jakupak, Filipašić i M. Horvat izborili su u pojedinačnoj konkurenciji majstoricu putem koje će pokušati izboriti ulazak u državnu reprezentaciju. Som posebnu pažnju posvećuje radu s mladima. Njihovi kadeti na Sletu kadeta u Ludbregu osvojili odlično deveto mjesto između 23 hrvatske ekipe.

 

Na skupu je za novog predsjednika izabran Ivica Horvat (42) koji je 35 gdoina aktivni član društva. Njegov zamjenik je Oliver Pogorelec, Vanja Radmanić novi je tajnik, a Zoran Lipić blagajnik. Na ovim uspjesima čestitao im je zamjenik načelnika općine Kotoriba Roberto Ujlaki koji obradovao kotoripske ribiče rekavši kako je dugo očekivana sanacija krovišta ribičkog doma ove godine uvrštena u općinski proračun.

– Savez sportskih ribolovnih društava MŽ je ponosan na vaše društvo. Postigli ste najbolji rezultat u povijesti Međimurja što se ribolova tiče. Čestitamo vam na tome i nastavite tako – poručio im je dopredsjednik Saveza Miljenko Perko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije