Zagrebačka Mladost osvojila odbojkaški kup

Završen je Kup Hrvatske u odbojci za seniore slavljem zagrebačke Mladosti. Bila je ovo neobična sezona. Naš predstavnik OK Međimurje Centrometal u osmini finala glatko je prošao Zadar pobjedom od 3:1 u gostima i 3:0 kod kuće.

A tad dolazi nevjerojatno četvrtfinale. Iako su Rovinj i Centrometal trenutno među prve četiri ekipe u državi, oni nisu imali status nositelja jer se gledala prošla sezona. I baš je ždrijeb Centometalu donio najtežeg protivnika Mladost Marinu Kaštelu, a Rovinju zagrebačku Mladost. Tako su od prve četiri ekipe iz lige dvije trebale ispasti već u četvrtzavršnici.

Mladost je bila bolja od Rovinja, a Centrometal je nekompletan ispao od Dalmatinaca 0:3 i 1:3. U preostala dva para Karlovac i Rijeka su iskoristile ozljede i druge probleme koje su imali osječka Mursa i Sisak i izborile Final – four.

Kasnije je ždrijeb opet odredio da dvije Mladosti igraju međusobno u polufinalu, a da drugi polufinalni par čine Karlovac i Rijeka. Tako su prvi puta u povijesti Kupa Hrvatske jedno polufinale igrali sedmi i osmi klub u Hrvatskoj u tom trenutku.

U prvom polufinalu zagrebačka Mladost iznenadila je Kaštelane 3:1, a u drugom Rijeka je nakon 0:2 u setovima pobijedila 3:2 Karlovčane. Finale je nudilo najmanje neizvjesnosti, zagrebačka Mladost slavila je glatko sa 3:0. Kad se podvuče potpuno zasluženo jer su do trofeja izbacili i Kaštelane i Rovinjane. Zanimljivo da je Centrometal u dosadašnjem tijeku prvenstva kod kuće pobjedio Mladost 3:2, a vani izgubio nekompletan 3:1.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije