Sportski vikend

Streljaštvo: Zelenbor i Alzas u Osijeku; Košarka: Gradski derbi Međimurja i Čakovca; Rukomet: Nedelišće dočekuje Bjelovar, Čakovec gost Ludbregu; Plivanje: Međimurci na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u Rijeci; Šah: Brzopotezno prvenstvo Međimurja; Kuglanje: Regionalno pojedinačno prvenstvo u Čakovcu; Stolni tenis: Turnir u Belici; Mali nogomet: Turniri u Belici, Prelogu i Maloj Subotici; Gimnastika: Tradicionalno kićenje bora.

Tijekom vikenda na rasporedu je treće kolo Hrvatske lige zračnim oružjem. Domaćin “A” lige je Osijek, dok će se “B” liga gađati uz Osijek i u Čakovcu, Karlovcu, Zagrebu i Solinu. Tako će u prvoligaškom društvu na streljani Pamapas od naših predstavnika u subotu od 9:30 sati najprije izaći muška ekipa Zelenbora, a nakon njih u 11:30 sati ženska ekipa Zelenbora. Od 13:30 sati u konkurenciji pištolja muški naš predstavnik bit će Alzas Čakovec. Treće kolo 1. B lige održat će se u Čakovcu u nedjelju od 10:00 sati kada kreće natjecanje u gađanju pištoljem. Od 11:45 počinje natjecanje puškom za muške te u  13:30 puška u konkurenciji žena i muškaraca.

U košarkaškoj A – 2 ligi sjever u gradskom derbiju Međimurje dočekuje Čakovec, dok je Rudar domaćin Podravcu.

U 13. kolu 3. rukometne lige Čakovec u 19:15 sati u subotu gostuje kod Ludbrega. U odgođenom susretu 7. kola Nedelišće u subotu u 17:00 sati dočekuje drugu ekipu Bjelovara.

Šahovski savez Međimurske županije organizator je pojedinačnog brzopoteznog prvenstva Međimurja za 2013. godinu. Natjecanje će se odigrati u subotu 21. prosinca 2013. u Čakovcu s početkom u 15.30 sati. Pravo nastupa imaju svi igrači bez obzira na spol i dob, koji su registrirani pri HŠS-u za tekuću godinu, isključivo čiji je matični klub sa područja Međimurske županije. Igrat će se po sustavu u 11 kola. Tempo igre iznosit će 5 minuta po igraču sa dodatkom od 3 sekunde po odigranom potezu. Natjecanje će se igrati po pravilima FIDE za brzopotezni šah. Trojica najuspješnijih igrača dobiti će pehar za postignuti uspjeh. Pobjednik turnira osvaja prijelazni pehar na koji će se svake godine upisivati ime i prezime prvaka ovog natjecanja. Najuspješnija žena dobit će zlatnu medalju. Najuspješniji junior dobit će zlatnu medalju, (rođeni 1993. i mlađi).Najuspješniji kadet dobit će zlatnu medalju, (rođeni 1997. i mlađi). Kotizacija za natjecanje iznosi 30 kuna, a za žene i kadete 20 kuna.

Beličanci shodno tradiciji u svakom godišnjem dobu organiziraju jedan otvoreni turnir pa će tamošnja Udruga stolnotenisača amatera u subotu 21. prosinca, s početkom u 13 sati, u beličkom Društvenom domu organizirati otvoreni zimski turnir. Pozivaju sve zainteresirane stolnotenisače i stolnotenisačice, bez obzira na dob i prebivalište, registrirane i neregistrirane, da se najkasnije do srijede 18. prosinca prijave u klub. Kotizacija, koja uključuje jelo i piće, iznosi 50 kuna po prijavljenom, a uplaćuje se organizatoru pred početak turnira. Troje prvoplasiranih biti će nagrađena sportskim nagradama, a svi koji će doći će se uz igranje i dobro zabaviti.

Ovog vikenda plivači ČPK-a nastupaju na Ekipnom prvenstvu Hrvatske koje će se održati u Rijeci. Za ČPK će nastupiti Kristijan Stunković, Luka Dodlek, Jakov Rojko, Lovro Tkalčec i Karlo Štampar. Sudit će i Tea Kolarić koja je članica Čakovečke udruge plivačkih sudaca.

U nedjelju se u Čakovcu održava regionalno pojedinačno prvenstvo u kuglanju od 10:00 do 18:00 sati. Prva četiri mjesta vode na državno natjecanje. Iz Međimurja pravo na nastup na regionalnom natjecanju izborili su Predrag Turk, Stjepan Jagić, Ninoslav Mikac, Zoran Jagić, Nebojša Žnidarić i Franjo Gosarić

Pred nama je treći vikend malonogometnog turnira u Belici. Susreti se igraju već večeras (petak) od 19:00 sati.

Nogometni klub Mladost Prelog u sklopu proslave 100 godina igranja nogometa u Prelogu organizira Božićni malonogometni turnir Mladost 2013. koji će se održati u subotu i nedjelju u školskoj sportskoj dvorani OŠ Prelog. Turnir će se odigrati u dvije uzrasne kategorije i to u subotu U-14 (igrači rođeni 1999. i mlađi) te u nedjelju U-16 (igrači rođeni 1997. i mlađi).

Nogometna škola Spartak Mala Subotica organizira zimski malonogometni turnir u Školskoj sportskoj dvorani OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica. U subotu će igrati nogometaši starosti do 10 godina, a u nedjelju starosti do 7 i 8 godina.

U subotu se organizira Kićenje bora za sve članove Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan. Kićenje će se održati u gimnastičkoj dvorani NGC Aton. Sva djeca predškolske dobi imaju svoj termin od 16 do 17 sati, a sva djeca školske dobi od 18 do 19 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije