Odbojkaši Centrometala uspješni protiv Rovinja

Odlična odbojkaška predstava u Nedelišću za kraj kalendarske godine. Momčadi Centrometala je u goste stigla ekipa Rovinja, trenutno druga na prvenstvenoj tablici koja je bila lagani favorit prije susreta. U dosadašnjem tijeku prvenstva Istrani su poraženi dva puta od Kaštele, te u prvom kolu u Nedelišću. Protiv svih ostalih momčadi u ligi skupili su sve bodove. No tradiciju da nikad nisu pobjedili u Nedelišću niti ovaj puta nisu uspjeli srušiti.

Centrometal je utakmicu započeo u standardnom sastavu koji nije mijenjan tijekom susreta. Dizač Gotal, korektor Vincek, primači Kurteš i Posavec, srednjaci Kovač i Čičković, te libero Petran. Za Rovinj su krenuli Demirović, Kepčija, Zolota, Ivanković, Ilić, Brajković, te libero Peršić.

Od početka sigurniji su bili gosti i poveli 8:5. No Centrometal to brzo preokreće i prvi puta vodi kod 11:10. Zatim prednost raste do 16:11, kasnije i 21:13. Na kraju prvi set domaćin rješava lagano sa 25:19.

U drugom setu trener gostiju Ivanić u igru ubacuje Veniera. No to ne daje rezultata. Centrometal od početka preuzima inicijativu i vodi 10:6. Gosti to smanjuju na poen ili dva razlike, te se tako ulazi u neizvjesnu završnicu. Imao je domaćin prednost od 23:21, ali gosti prvi puta u setu poravnavaju kod 23:23. Do set lopte ipak dolaze Međimurci. Prvu ne koriste, ali drugu da za 26:24.

U trećem setu trener gostiju srednjaka Kepčiju stavlja na mjesto primača i to daje rezultata. Cijeli set Rovinjani imaju prednost i do pet poena. No nakon 13:17 Centrometal radi seriju i preuzima vodstvo od 18:17. No više od toga nisu uspjeli. Istrani su u završnici bolji, te sa nekoliko dobrih servisa i par grešaka domaćih igrača uzimaju set sa 25:20.

Četvrti set Centrometal vodi od početka malom prednošću. Nakon servisa Gotala ona raste do 13:9. Tad ne realiziraju laganu loptu za povećanje prednosti. To koriste gosti i poravnavaju na 13:13. Opet domaći dolaze do prednosti 16:13 koju brzo gube. Zadnju prednost imaju kod 17:15. Gosti rade dvije serije poena i sa 25:21 izjednačuju na 2:2 u setovima.

Peti set bolje otvara Centrometal i ima početnu prednost 3:0. Zatim se igra poen za poen, da bi na promjeni strana bilo 8:4. Kad je prednost povećana na 10:4 činilo se da je stvar rješena. No gosti rade promjenu i na servis Ilića dobivaju još četiri poena za smanjenje na 10:9. No tada Gotal dobrim servisima vraća tu prednost na 13:9. Kasnije utakmica završava 15:10 nakon dva sata i dvije minute igre.

Kod domaćih svi igrači dali su podjednak doprinos pobjedi, ali je najkonstantniji bio tehničar Gotal. Kod gostiju najbolji Demirović i Zolota.

Ovom pobjedom Centrometal kalendarsku godinu završava na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice sa 15 bodova, dok je Rovinj drugi sa 22 boda.

Trener Kirić: “Iznimno sam zadovoljan ovom pobjedom. Rovinj je odlična ekipa i nisu slučajno drugi na tablici. Isto sam tako zadovoljan polusezonom. Kad smo ušli u ovu ligu od šest najboljih klubova Hrvatske postojala je bojazan da će biti teško tu ostvarivati puno pobjeda. U konačnici šesto mjesto nam je bilo najbolji plasman do sada na kraju sezona. No sa pet pobjeda u 11 susreta pokazali smo da smo ravnopravni najboljima u državi. Čestitam svojim igračima, te očekujem da tako nastavimo i u nastavku sezone.”

A nastavak sezone počinje 18. siječnja kad se gostuje u Osijeku. Do tada će se odigravati Kup Međimurja gdje Centrometal ne bi smio imati nikakvih problema u osvajanju tog natjecanja deseti put zaredom.

OKM CENTROMETAL – OK ROVINJ  3:2  (25:19, 26:24, 20:25, 21:25, 15:10)

Nedelišće, dvorana NCG Aton, gledatelja 100

Suci: Bingula (Zagreb), Žužul (Varaždin)

Centrometal: Kovač, Čičković, David, Gotal, Vincek, Petran, I. Novak, Kocijan, Posavec, Kurteš, K. Novak, Vabec (treneri Kirić i Kovačić)

Rovinj: Nikačević, Poropat, Brajković, Venier, Demirović, Kuhar, Ilić, Peršić, Zolota, Kepčija, Ivanković (trener Ivanić)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije