Ivan Vabec: “Najveći problem je nedostatak termina u dvoranama”

Ženski odbojkaški klub Čakovec novi je član druge lige. Mlade odbojkašice nisu imale veliki bodovni učinak u jesenskom dijelu prvenstva, ali iskustvo su sigurno stekle i dat će sve od sebe da ostanu u ovom rangu natjecanja. O novostima u klubu pitali smo Ivana Vabeca.

eMedjimurje.hr: U posljednjem smo mjesecu ove godine, kako biste ocijenili godinu koja je za nama u Vašem klubu?

Vabec: Ova godina je vrlo značajna za naš mladi klub, ostvaren je plasman u drugu ligu. Bilo je malo dilema oko toga da li ići s tako mladom ekipom u viši rang s obzirom na kvalitetu u drugoj ligi, znali smo da ćemo u toj konkurenciji teško doći do pobjede, no iako do sad nismo zabilježili ni jednu pobjedu nismo požalili na odluci.

Smatram da je igranje u kvalitetnijol ligi dobra odluka jer igračice će tako stjecati iskustvo i u srazu s kvalitetnijim protivnicima brže napredovati. U samoj završnici kad ćemo razigravati za plasman od 13. do 17. mjesta imamo realne šanse zadržati status drugoligaša. S druge strane raduje interes mladih igračica za rad u klubu, tako da je sada uključeno dosta novih  igračica u školu odbojke.

eMedjimurje.hr: Koliko odbojkašica je uključeno u rad kluba, tko radi s njima, kako izgleda uobičajeni radni tjedan?

Vabec: Trenutno je u klubu aktivno blizu pedeset igračica, Rajko Kolarek, Momir Prprović i Ivan Vabec rade s igračicama, moram spomenuti odličnu suradnju trenera jer bez dobre suradnje ovakav pogon u sadašnjim uvjetima ne bi mogao funkcionirati, Škola odbojke u kojoj je sad dvadeset i pet polaznica radi dva puta tjedno, starije igračice treniraju tri puta tjedno.

eMedjimurje.hr: Imate li dovoljno termina u dvorani za održavanje kvalitetnih treninga?

Vabec: Upravo je nedostatak termina u dvoranama najveći problem u ovom trenutku, mi nismo dobili više od tri termina tjedno za sve selekcije, u dvorani ETŠ u jednom terminu treniraju dvije ekipe, u Drugoj osnovnoj imamo dva termina s dvije trećine dvorane gdje možemo postaviti dva terena za odbojku, na jednom terenu radi škola odbojke , a na drugom opet dvije ekipe. Upravo je to ograničavajući faktor za kvalitetniji rad, no moramo se snalaziti u datim uvjetima, iako je šteta što nemamo primjerenije uvjete.

eMedjimurje.hr: S obzirom na mlade odbojkašice u klubu vjerujemo da je i suradnja s roditeljima vrlo bitna?

Vabec: Roditelji svakako imaju važnu ulugu u radu kluba, mi organiziramo dva puta godišnje sastanke s roditeljima i igračicama na kojima pokušavamo rješiti aktuane probleme, veliki dio financija rješavaju roditelji preko članarina, a i kod prijevoza roditelji pomažu  klubu jer bez takve pomoći ne bi mogli funcionirati. Suradnja bi mogla biti još bolja mi smo uvijek spremni na razgovor i suradnju.

eMedjimurje.hr: Kakvi su planovi do kraja godine, a kakve su želje i ciljevi za 2014. godinu?

Vabec: Do kraja godine imamo još dvije prvenstvene utakmice koje su već drugi dio prvenstva i u kojima nam je cilj odigrati bolje nego što je to bilo u prvom dijelu prvenstva. U sljedećoj nam je godini cilj zadržati drugoligaški status, velika želja nam je dobiti više termina u dvoranama čime bi se osigurali uvijeti za kvalitetniji rad i mogućnost uključivanja novih mladih igračica u školu odbojke.

eMedjimurje.hr: Poruka za kraj za posjetitelje našeg portala bila bi…

Vabec: Mladima da se što više uključe u sportske aktivnosti, a starijima da prate rad svoje djece, dolaze na utakmice, a onima koji su to u mogućnosti da i u ovim teškim uvjetima osiguraju osnovne uvjete djeci za bavljenje sportom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije