Filip Novak putuje na EP u Lisabon

Na državnim prvenstvima za kadete i juniore u Rijeci 7. prosinca i Poreču 8. prosinca karatisti Male Subotice postigli su izvanredne rezultate. Oba prijavljena natjecatelja osvojila su medalje koje su ih svrstale u vrh Hrvatskog karate sporta.

Državna prvenstva su ove godine bila kvalifikacijska za Europsko prvenstvo u Lisabonu (Portugal) koje će se održati u veljači 2014. godine. Prvaci u svojim kategorijama su svojim borbama izborili nastup tj. predstavljanje Hrvatske u sklopu reprezentacije Hrvatskog karate saveza.

Prvog dana je u Rijeci održano državno prvenstvo u kadetima gdje je naš Filip Novak u kategoriji -57 kilograma osvojio zlato i put u Lisabon. U prvom je meču pobijedio predstavnika Karate kluba Samobor Tonija Vukovića rezultatom 4:0. Nakon njega je došla borba s dobrim predstavnikom Bushida iz Zagreba Brunom Drempetićem koja je završila rezultatom 2:0. U finalnom meču radio je također s predstavnikom Bushida i svojim najvećim rivalom zadnjih godina, Lukom Kondićem, koji je unatoč ozljedi noge izborio finale. U toj borbi s puno obrata nakon vodstva Filipa 2:0, Luka je uspio izjednačiti na 2:2, ali je u zadnjim sekundama borbe Filip ipak poveo sa 3:2 i osvojio naslov prvaka Hrvatske i kvalificirao se za Europsko prvenstvo u Lisabonu 2014.

Drugog dana je u Poreču održano juniorsko prvenstvo Hrvatske čijim se osvajanjem zlata također kvalificira za juniorski dio EP u Lisabonu. Na prvenstvu je nastupio Nikola Jankaš koji se na žalost nije uspio kvalificirati, ali je Karate klubu Mala Subotica donio prvu medalju u uzrastu juniora i to broncu u kategoriji do 55 kilograma. Natjecatelje je u njihovim uspjesima pratio trener Tomislav Magdalenić uz budnu potporu Filipovih i Nikolinih roditelja s tribina.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije