Plivačima ČPK-a šest medalja u Varaždinu

Plivači Čakovečkog plivačkog kluba Kaja Sabol, Antonio Šantek, Niko Novak, Marko Lovrek, Vinko Stunković i Tin Furdi s trenerom Goranom Kolarićem, prof. nastupili su na 3. međunarodnom plivačkom mitingu “Sveti Nikola” u Varaždinu. To je treće po redu Grand prix natjecanje za kadete i mlađe kadete u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza i klubova, ovaj put je to bio plivački klub Barok iz Varaždina.

HPS mini Grand prix je namijenjen mlađim plivačima  i pomoću njega HPS dodatno želi naglasiti  kako u ovoj fazi razvoja plivači i plivačice moraju razvijati aerobnu bazu (800m i 400m slobodno) i trenirati sve četiri plivačke tehnike (leđno, prsno, leptir i kraul). Natjecatelj ima pravo nastupiti na  svim natjecanjima Grand prix, a za ukupan plasman zbrajaju se najbolji plasmani na 6 natjecanja.

Na natjecanju je nastupilo 241 plivač i plivačica iz 20 klubova. Natjecanje se održalo u kategoriji kadeta i mlađih kadeta. Najuspješniji plivači ČPK-a bili su Kaja Sabol i Tin Furdi svaki sa po tri osvojene medalje.

Rezultati – plasman

Kaja Sabol: 1. mjesto u disciplini 100m leđno, 1. mjesto u disciplini 200m leđno, 2. mjesto u disciplini 400m slobodno, 5. mjesto u disciplini 200m mješovito

Tin Furdi: 1. mjesto u disciplini 200m slobodno, 2. mjesto u disciplini 200m slobodno, 3. mjesto u disciplini 200m mješovito, 8. mjesto u disciplini 400m slobodno

Vinko Stunković: 5.mjesto u disciplini 200m prsno, 9. mjesto u disciplini 100m prsno

Antonio Šantek: 6. mjesto u disciplini 200m leđno

Niko Novak: 8. mjesto u disciplini 200m prsno, 11.mjesto u disciplini 100m prsno

Marko Lovrek: 13.mjesto u disciplini 100m prsno

U ukupnom (zbroj bodova sve četiri discipline ) poretku na Grand prix mitingu Kaja je zauzela odlično 2. mjesto.
Poredak:
1. Lorena Jerebić – Zagrebački plivački klub
2. Kaja Sabol – Čakovečki plivački klub
3. Dora Komić – POŠK Split
4. Nikita Baraba – Jadera Zadar…

Slijedeći na redu HPS mini Grand prix će se održati u Zagrebu sljedeće godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije