Centrometal slavio u Sisku

U vrlo bitnom susretu 10. kola odbojkaši Centrometala osvojili su tri boda na gostovanju kod Siska čime su utvrdili četvrto mjesto nakon prvog dijela lige. Ovime je završena polovica regularnog dijela gdje su sve momčadi igrale međusobno kod kuće i u gostima. Međimurski je sastav ostvario 13 bodova, te u nastavak kreće sa prednošću od pet bodova pred petom osječkom Mursom, te četiri boda iza zagrebačke Mladosti.

Konačno je trener Kirić mogao računati na sve igrače početne postave jer su se u ekipu vratili ozlijeđeni Gotal i Posavec. Sama je utakmica bila dosta izjednačena.

U prvom setu Sisak je imao minimalnu prednost na oba tehnička odmora. Nakon toga Međimurci stječu bitnu prednost od 19:16. No domaćin poravnava na 20:20. Opet Centrometal odličnim servisima Kovača vodi 23:20, kasnije 24:22. No ne koristi dvije meč lopte. Prvo smanjuje najbolji domaći igrač Tepavac, a zatim Vincek ne prolazi u napadu. Srećom set ipak Centrometal rješava u svoju korist 26:24 dobrim servisom Posavca i blokom Čičkovića.

U drugom setu opet Sisak minimalno vodi na prvom odmoru. No na drugom time-outu Centrometal ima prednost 16:13. Sisak dolazi na poen zaostatka, no tad staje. Odličnim servisima prvo Kurteša, pa Kovača Centrometal odlazi na nedostižnih 24:18 da bi završilo 25:19.

U treći set Centrometal konačno kreće se prednošću na svojoj strani. Bilo je 10:5, kasnije i 16:12. No neshvatljiv pad u igri Međimuraca koristi Sisak i sa sedam uzastopnih poena preuzima vodstvo od 19:16. Odličnim servisima Kurteš izjednačava i ulazi se u neizvjesnu završnicu. Prvi do set lopte dolazi domaćin, ali je ne koristi. Vodstvo preuzima Centrometal i redaju se meč lopte. U tom dijelu odlično je odigrao kapetan Tomica Posavec realizirajući sve svoje napade. Domaćin je uzvraćao na isti način. No petu loptu međimurski sastav konačno koristi i sa 30:28 rješava utakmicu svoju korist.

Trener Kirić: “Nama je ovo bio bitan susret gdje smo sa tri boda htjeli potvrditi četvrto mjesto na tablici. Godinu ćemo tako završiti kao četvrti u državi što je veliki uspjeh, nikad do sad nam to nije uspjelo. Čestitam svojim igračima na tome. Sada nam ostaje da u drugom dijelu lige sačuvamo ovu poziciju, a ako je moguće da napadnemo i treće mjesto.”

Do kraja kalendarske godine odigrat će se još jedno kolo prvenstva. U subotu 14. prosinca sa početkom u18:00 sati u Atonu Centrometal ugošćuje drugoplasirani Rovinj. Nakon toga liga se nastavlja 18. siječnja.


OK SISAK – OKM CENTROMETAL  0:3 (24:26, 19:25, 28:30)

Dvorana Brezovica, Sisak, gledatelja 100

Suci: Milinović, Kramar Šendl (oboje Zagreb)

Sisak: Ibradžić, Paulić, Vakufac, Bakonji, Tepavac, Blažević, Đureković, Alihodžić, Kostelac, Išek (trener Pavičić)

Centrometal: Kovač, Čičković, David, Gotal, Vincek, Petran, Marciuš, Posavec, Kurteš, Novak, Vabec (trener Kirić)

U drugoj ligi odbojkaši Nedelišća slavili su u Daruvaru 3:1. U nedjelju (8. prosinca 2013.) u 2. ligi odbojkašice Čakovca dočekuju Veliku Goricu u 15:30 sati, a odbojkaši Totovca Goricu u 18:30 sati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije