Robert Mikec: “Zadovoljni smo utrkama, svake je godine sve više učesnika”

Biciklistički klub Prelog tijekom godine priređuje brojna zanimljiva natjecanja, a kako se u klubu radi na rekreativnoj bazi najviše ih veseli masovnost utrka. Kakva je bila njihova biciklistička godina pitali smo predsjednika BK Prelog Roberta Mikeca.

eMedjimurje.hr: Još jedna godina polako dolazi svome kraju, koliko ste zadovoljni u Biciklističkom klubu Prelog godinom koja je za nama?

Mikec: Zbog raznih poslovnih i obiteljskih obaveza članova kluba ova godina nam je bila nešto lošija nego prethodne. Manje smo se vozili i sudjelovali na utrkama nego uobičajeno. Zadovoljni jesmo, ali da je moglo bolje, moglo je. Birali smo novo vodstvo kluba pa očekujemo više aktivnosti u nadolazećoj godini.

eMedjimurje.hr: Koje rezultate biste istaknuli kao najbolje ove godine?

Mikec: Pošto se mi rekreativno bavimo biciklizmom, nemao članova koji odlaze na profesionalne biciklističke utrke. Mnogi naši članovi sudjeluju na raznim lokalnim trkama, uz manje ili više uspjeha. Ponosimo se organizacijom humanitarne utrke za Melaniju Novak na kojoj je sudjelovalo 375 trkača.

eMedjimurje.hr: Koliko aktivnih članova trenutno imate u klubu, kako izgleda njihov radni tjedan? Koliko djece je uključeno u rad?

Mikec: U klubu je 40 članova, treninzi se odrađuju uglavnom samostalno pošto nismo profesionalni biciklistički klub. Nedjeljama su organizirane zajedničke vožnje. Subotama smo na našoj Berek ligi ili na ligama koje organiziraju naši prijateljski biciklistički klubovi.

U klubu je aktivno šestero djece, ali na našim utrkama sudjeluje desetak djece što je dosta u odnosu na susjedne klubove jer naša staza nije prezahtjevna. Stoga ove godine očekujemo još veći odaziv i djece i djevojaka.

eMedjimurje.hr: Koje su još planirane aktivnosti do kraja godine, a kakvi su planovi i želje za iduću godinu?

Mikec: Prvog prosinca počela je “Polarna liga”, to je trčanje po nasipu uz jezero. Trči se na 5 ili 10 km. Ukupno se trči 10 kola, svake nedjelje tijekom prosinca i siječnja. Od trećeg mjeseca kreće naša Berek liga, 5 kola na proljeće i 5 kola na jesen, u svibnju je Priločki maraton, u kolovozu je 12 vure bereka , krajem kolovoza se organizira Dječji biciklistički kamp koji traje 4 dana.

eMedjimurje.hr: Berek liga, Priločki maraton, 12. vur Bereka, Polarna liga – ne nedostaje vam očito ideja za organizaciju vlastitih utrka. Odakle ideje i koliko ste zadovoljni njima?

Mikec: Ideje za utrke smo uglavnom dobili iz stranih magazina ili interneta, vidjeli smo kako se to organizira vani pa smo to prilagodili našim potrebama, a neke utrke su ideje naših članova. Utrkama smo zadovoljni, svake godine sve je više učesnika. Sve više ljudi se bavi biciklizmom pa su željni vidjeti kako stoje sa fizičkom i psihičkom spremnošću za takve zahtjevnije utrke kao što je Priločki maraton.

Vremenski limit za maraton je 12 h, kreće se iz Preloga, na vrh Kalnika, vrh Ivanščice, vrh Mohokos i natrag u Prelog, ukupno oko 165 km. 12 vure Bereka vozi se po Berek stazi, 12 h pa tko napravi više krugova je pobjednik, s time da se može voziti individualno ili kao tim od dvoje ljudi, nakon odvoženih 5 krugova može se izvršiti zamjena. Najbolji u 12 h naprave 70 i više krugova, ukupno preko 200 km.

eMedjimurje.hr: Poruka za kraj za posjetitelje našeg portala bila bi…

Mikec:  Pridružite nam se na našim utrkama i vikend vožnjama. Nedjeljama se vozimo od 50 do 100km, po gornjem Međimurju, po zagorskim brežuljcima te po Kalničkom gorju.Prolazimo kroz prekrasne krajolike koji se drugačije doživljavaju kad ste na biciklu.

Najave vožnji su na bk-prelog.hr ili na BK Prelog facebook stranici. Članarina je simboličnih 100 kn za cijelu godinu pa se veselimo i novim članovima koji mogu kupiti naš prekrasan dres po cijeni od 300 kn. Zahvalio bih i svim dosadašnjim sponzorima  koji nam pomažu u realizaciji utrka.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije