Jadranko Kirić: “Nama je ovo dvanaesta uzastopna prvoligaška sezona”

Odbojkaški klub Centrometal u punom je pogonu. Odigrali su dva susreta kupa i u tijeku je prvenstvo u kojemu još ove godine imaju dva susreta. Pitali smo tajnika i trenera prve ekipe Jadranka Kirića o aktualnostima u klubu.

eMedjimurje.hr: Igrali ste u dva dana dva susreta s ekipom Mladost Marina Kaštela, jednu kup i jednu prvenstvenu utakmicu. Potvrdili su još jednom da su najbolja ekipa u Hrvatskoj.

Kirić: Da, oni su trenutno daleko najbolji u Hrvatskoj. Nažalost opet smo na njih naletjeli već u četvrtfinalu kupa. Nadam se da ćemo slijedeće godine biti bolje sreće. Ako završimo među prve četiri ekipe ove sezone u ligi, tada ćemo u narednoj sezoni biti nositelji u četvrtfinalu kupa te ćemo dobiti lašeg protivnika. Ovako su nam ove utakmice poslužile da šansu damo igračima koji su dosad manje igrali te da odmorimo par bitnih igrača za preostala dva susreta.

eMedjimurje.hr: Primičemo se kraju još jedne godine, koliko ste zadovoljni u Odbojkaškom klubu Centrometal godinom koja je za nama?

Kirić: Ovo je još jedna uspješna godina za naš klub. Kako trenutno stvari stoje, godinu ćemo vjerojatno završiti na četvrtom mjestu u državi što nikad do sada nismo. Treba znati da ove godine nitko ne igra u Interligi, svi najbolji klubovi su sa nama od početka lige i biti četvrti među njima je uspjeh.

eMedjimurje.hr: Koje rezultate bi istaknuli kao najbolje ove godine?

Kirić:  Prvi veliki uspjeh je da smo u protekloj sezoni izborili mjesto da nastupamo među šest najboljih u Hrvatskoj. Sada smo u polusezoni još podigli taj plasman. Ostvarivali smo pobjede protiv klubova s kojima nam to ranije nije uspjevalo. Uspjeh je i da smo sa juniorima prvi puta izborili nastup na državnom prvenstvu što nije lagano jer naša regija ima čak šest prvoligaša.

eMedjimurje.hr: Koliko članova i ekipa trenutno imate u klubu, kako izgleda njihov radni tjedan ?

Kirić: Želim napomenuti da sa OK Nedelišćem odlično surađujemo, često gotovo kao jedan klub. Zajedno nastupamo s čak pet momčadi u seniorskim ligama. Uz prvu ligu, juniori igraju u 2. A  ligi centar koja pokriva područje cijele središnje i sjeverne Hrvatske. Kadetska ekipa igra u 3. ligi sjever koja pokriva područje tri sjeverne županije. U toj ligi nastupaju i veterani iz Črečana, a isto tako i Nedelišća. Uz to nastupamo u svim natjecanjima mlađih dobnih skupina. Imamo juniore, kadete, mlađe kadete, mlađe kadetkinje i najmlađe kadete. Organizirano vodimo odbojkaške grupe u dvije osnovne škole.

Kod natjecanja podmlatka sustav je takav da prvo imamo županijsko pa regionalno i na kraju državno prvenstvo. Svake godine odemo na jedno ili dv a državna prvenstva mlađih dobnih skupina. Kadeti ove godine dodatno igraju i prvenstvo Hrvatske putem turnira kroz cijelu natjecateljsku sezonu. Jasno da je cijeli tjedan prenatrpan treninzima, a vikend utakmicama.

eMedjimurje.hr: Koje su još planirane aktivnosti do kraja godine, a kakvi su planovi i želje za iduću godinu?

Kirić: U svim ligama još preostaju dva kola. Nakon toga kreće Kup Međimurja s četvrtfinalnim i polufinalnim utakmicama u ovoj godini. Juniori imaju dva turnira regionalnog prvenstva, a kadeti još jedan turnir prvenstva Hrvatske. Turnir će još imati i mlađe kadetkinje. Bit ćemo skroz u pogonu do Božića. U 2014. godini očekujem ponavljanje rezultata iz ove godine. Osobno bih volio da seniori završe sezonu među četiri najbolje momčadi u Hrvatskoj na kraju sezone.

eMedjimurje.hr: Klub dolazi iz male sredine. Nije li neobično da tako dugo trajete u prvoligaškom društvu?

Kirić: Nama je ovo 12. uzastopna prvoligaška sezona, prije toga smo sedam godina proveli u drugoj ligi. No puno se stvari promijenilo svih tih godina. Mi smo u prvu ligu ušli samo s igračkim kadrom iz Črečana. Imali smo jednu sjajnu generaciju u kojoj su igrali braća Posavec, braća Treska, Neven Kirić, Tomica Posavec i drugi. No da bi se održali u ligi trebali smo se pojačavati. Kako su godine prolazile, od prvotne ekipe ostao je još samo Tomica. Danas naš klub nije primarno črečanski.

Niti sam Črečan nema potencijala da stalno izbacuje toliko mladih i dobrih igrača. Mi smo danas županijski klub u kojem igraju igrači iz radijusa nekih 15 km od Nedelišća. Još uvijek je većina iz općine Nedelišće, ali ima tu igrača i iz Varaždina, Čakovca, Pribislavca, Totovca, Vularije, Šandorovca, Štrigove … Ja sam svjestan da nekima to i ne odgovara, ali mi smo klub koji ima ambicija i dalje trajati u vrhu hrvatske odbojke. A za to nam je potrebna šira baza od samog našeg mjesta.  

eMedjimurje.hr: Imate dosta putovanja i organizacija natjecanja, kako se snalazite s financijama? Tu svakako trebamo istaknuti tvrtku Centrometal kao glavnog sponzora.

Kirić: Nešto pomaže županija preko zajednice sportova. Još više Općina Nedelišće sa kojom imamo dobru suradnju. Pomažu i brojni sponzori. No dakako da je na prvom mjestu ugledna tvrtka Centrometal iz Macinca čijim vodećim ljudima braći Zidarić zahvaljujemo na podršci koju daju klubu. Bez njih jasno to ne bi bilo moguće.  

eMedjimurje.hr: Poruka za kraj za posjetitelje našeg portala bila bi…

Kirić: Portal eMedjimurje se nametnuo kao vodeći elektronski medij u našem kraju koji dobro prati i naš klub, a na čemu zahvaljujemo. Svim posjetiteljima portala zaželio bih ugodne nadolazeće blagdane, a ujedno koristim priliku pozvati ih na utakmice našeg kluba.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije