Sportski vikend

Atletika: Jesenski kros u subotu od 11:00 sati; 3. HNL: Mladost slavi 100 godina nogometa u Prelogu; Međimurske nogometne lige: U subotu četiri utakmice; 1. HNL žene: Trnava traži pobjedu nad Marjanom; Odbojka: Centrometal domaćin Mladosti iz Zagreba; Streljaštvo: Zelenbor i Alzas u Zadru: Stolni tenis: Hodošan dočekuje Osječanke; Rukomet: Zrinskice žele treću pobjedu; Košarka: Čakovec i Rudar domaćini; Kuglanje: Može li Dubravčan do prvih drugoligaških bodova?; Šah: Igra se pretposljednje kolo.

Proljetni i jesenski krosevi za učenike osnovnih i srednjih škola Medimurja, održavaju se u čakovečkom parku od 2005. godine, odnosno već devetu godinu zaredom. Ovogodišnji Jesenski kros Medimurja osamnaesti je takav kros po redu u organizaciji Atletskog kluba Međimurje i održava se u subotu s početkom u 11:00 sati. Natjecanje će se kao i do sada održati u čakovečkom parku, a start i cilj nalazit će se na poznatoj lokaciji u Jezeru pod zidinama Starog grada.

U 10. kolu 3. HNL Sjever u subotu igraju od 14:30 sati u Draškovcu Mladost Prelog i Čakovec. Utakmica će biti uvod u proslavu stotinu godina igranja nogometa u Prelogu. U 18:00 sati, u župnoj crkvi Svetog Jakoba služit će se Sveta misa za sve preminule igrače Mladosti. U 19:00 sati, u Domu kulture, održat će se svečana akademija te predstavljanje knjige o 100 godina nogometa u Prelogu. Knjiga je djelo akademika Dragutina Feletara.

Od 15:30 sati Rudar u Murskom Središću dočekuje Nedelišće, a u Čakovcu će Međimurje biti domaćin Poletu iz Svetog Martina na Muri. U nedjelju u 15:30 sati igraju Graničar Kotoriba i Podravac.

U subotnjim susretima Prve međimurske nogometne lige od 15:00 sati igrat će Sloboda (S) – Podturen i Omladinac (NSR) – Spartak. U 2. ŽNL istok u subotu igraju Hodošan – Polet (P) te u 3. ŽNL istok Donji Koncovčak – Zasadbreg 77.

U 6. kolu 1. HNL za žene Trnava će u Goričanu pokušati upisati prva tri boda u srazu s Marjanom. Ovo je susret klubova sa začelja koji se igra u subotu od 15:00 sati.

U 3. kolu 1. odbojkaške lige Centrometal dočekuje zagrebačku Mladost u subotu u 19:00 sati u Atonu. U 2. ligi Nedelišće u nedjelju u 15:00 sati dočekuje Čazmu, dok je Totovec domaćin ekipi 4 rijeke. Kod odbojkašica imamo drugoligaški međimurski derbi u kojemu se u nedjelju u 15:45 sati u dvorani ETŠ-a sastaju Čakovec i Kaštel.

U 1. A ligi u gađanju zračnim oružjem međunarodnog programa u konkurenciji muški – puška međimurski predstavnik je Zelenbor Brezje, a u konkurenciji pištolj naš predstavnik je Alzas Čakovec. Prvo kolo na rasporedu je ovog vikenda u Zadru. U 1. B ligi za muške – puška imamo dva međimurska kluba, a to su Čakovec i Omladinac Mačkovec. Kod žena naše su predstavnice iz Zelenbora Brezje. U konkurenciji muški – pištolj imamo ekipu Čakovca. Prvo kolo 1. B lige na rasporedu je ovog vikenda u Zadru, Rijeci, Karlovcu, Bjelovaru, Nuštru i Zagrebu

U ženskoj stolnoteniskoj superligi u nedjelju u 10:30 sati Hodošan dočekuje Vodovod Osijek.

U 2. ligi rukometašice Zrinskog u nedjelju u 17:00 sati u dvorani Graditeljske škole dočekuju Đakovo. U 3. ligi rukometašice Preloga u subotu u 16:30 sati igraju s drugom ekipom Koke, dok je Čakovec u isto vrijeme gost Mlinaru. Kod rukometaša u nedjelju u 18:00 sati igraju Nedelišće i Daruvar, a od 19:00 sati Čakovec dočekuje drugu ekipu Bjelovara.

U košarkaškoj A-2 ligi u subotu u dvorani 2. OŠ Čakovec od 17:00 sati igraju Čakovec i Vindija. Rudar u 18:00 sati u Murskom Središću dočekuje Grafičara, dok Međimurje od 19:00 sati gostuje kod Mladosti u Đurđevcu.

U 4. kolu 2. kuglačke lige Željezničar Čakovec gostuje u Sisku kod Zanatlije, a Dubravčan je domaćin varaždinskom Željezničaru.

U 8. pretposljednjem kolu 3. šahovske lige u nedjelju od 10:00 sati igraju ŠK “Strahoninec” – ŠK “Sloboda” Mihovljan, ŠK “Gornji Mihaljevec” – ŠŠK “Mladost” V. Toplice, ŠK Stridon II” Štrigova – ŠK “Pretetinec”, ŠD “Varaždin II” – ŠK “Miklavec” i ŠK “Mursko Središće” – ŠD “Međimurje” Čakovec. Parovi 4. lige su ŠK “Nedelišće” – ŠK “Gardinovec”, ŠK “Sloboda II” Mihovljan – ŠK “Goran” Lopatinec, ŠK “Gornji Mihaljevec II” – ŠK “N. Zrinski” G. Kuršanec, ŠK “Dinamo” Palovec – ŠU “Metalac” Ladanje Donje dok je ŠŠK “Marof” slobodan.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije