Josip Filipan na klupi Rudara umjesto Antona Srše

Utakmica  Rudara u Palinovcu te veliki poraz poslužile su treneru Antonu Srši samo kao okidač da odmah nakon utakmice svoj mandat trenera  seniorske ekipe ponudi na raspolaganje.

Već idući dan u srijedu navečer sazvan je hitni sastanak s igračima i članovima uprave kako bi se razriješio taj problem. Igračima je rečeno da je prihvaćena ostavka trenera Antona Srše – Boysa te da je za trenera prve ekipe postavljen nekadašnji igrač i trener Rudara Josip Filipan – Fićo.

Objašnjenje o cijeloj situaciji zatražili smo od počasnog predsjednika kluba gosp. Zlatka Rajfa: “Razlog rastanka  s dosadašnjim trenerom je taj što smo osjetili da između ekipe i trenera nema više onog zajedništva i poleta koji ih je pratio u zadnje tri godine. Osjetilo se malo razvodnjavanje oko svega toga, a kako je i sam trener Srša rekao, ekipi očito treba neki pozitivni šok da se malo trgne. Mi smo u svakom slučaju zadovoljni s velikim djelom rada gospodina Srše i osvojenim bodovima i startom u 3. HNL sjever, a kako se nam u drugom dijelu kada nominalno igramo sa relativno slabijim protivnicima ne bi dogodilo da dođemo u situaciju koja može biti jako loša, odlučili smo se za taj korak. U ime kluba ja se najljepše zahvaljujem treneru Srši na dosad učinjenom.”

Anton Srša: “Svima u klubu se najljepše zahvaljujem na trogodišnjem lijepom i korisnom obostranom druženju, a na ostavku sam se odlučio jer sam primijetio da nemam više onu podršku igrača kao prije. Ne znam, možda je  tomu razlog  zasićenje s obje strane ili želja igrača da svoj  rad  nastave s nekim drugim. Uglavnom ja odlazim s trenerske klupe, ali i dalje ostajem tu kao stari rudarovac, spreman pomoći kada i u kojem god smislu bude trebalo. Odlazim kao prijatelj s svim igračima, a to je ono  najvažnije što se iskovalo u ove tri godine zajedničkog rada.”

Josip Filipan: “Drago mi je što dolazim u klub  koji je očito dobro posložen, a to dokazuje i način rastanka s dosdašnjim trenerom što se čini na prijateljski način i to bi morao biti uzor mnogim klubovima. Nisam puno dvojio kad mi je ponuđeno mjesto trenera jer pratim ekipu već duže vrijeme i znam što treba i kako dalje. Svi koji me poznaju kao trenera znaju da sam u tom smislu radoholičar, da mi je rad na treningu najbitniji u samom sastavljanju ekipe. Znamo da  nitko u ekipi nije predodređen i da je cilj moga rada samo ono što je najvažnije za klub. Obećajem puno rada, znoja i ono što tražim na igralištu, to je poštivanje dogovora i kolektivne igre. Evo već sada krećemo na prvi zajednički trening, a nastavak je  sutra u pripremi za utakmicu  u subotu sa Slatinom.”

Mario Rajf (kapetan): “Zahvaljujem dosadašnjem treneru, bilo nam je lijepo raditi sa njim, ujedno pozdravljam novog trenera, nadam se da ga nećemo razočarati, a što sada idemo na trening nema nam druge. Treba raditi.”

Dario Šoltić: “Smjenu trenera sigurno nisu izazvali rezultati jer oni su što se treće lige tiče sasvim zadovoljavajući, možda zasićenost jer i u familiji  dođe do toga pa se riješi problem. Rudar se odlučio za smjenu trenera s kojim sam bio zadovoljan jer se s njim dalo komunicirati, što mi se najviše dopalo i ja mu se najljepše zahvaljujem na pravoj suradnji. Pozdravljam i novog trenera i mogu samo reći da ću raditi i dalje i slušati trenera jer drugačije ne znam i nadam se da ćemo sa novim trenerom još poboljšati i rad i rezultate.” donosi muralist.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije