Centrometal pobjedom otvorio prvoligaško prvenstvo

Odlična odbojkaška predstava na otvorenju nove prvoligaške sezone u Nedelišću. Domaći Centrometal slavio je u derbiju kola protiv ambicioznih gostiju iz Rovinja. Radi se o momčadi koja je lani osvojila Kup Hrvatske, a ove se sezone još i ojačala. Stoga su bili pravi protivnik Međimurcima da već na startu sezonu vide svoje mogućnosti.

Početna postava domaćih Kovač, Čičković, Posavec, Kurteš, Gotal, Vincek i libero Petran. Za Rovinj Demirović, Ivanković, Zolota, Kepčija, Venier, Brajković i libero Hrelja.

I krenulo je dobro po goste. U startu prvog seta poveli su 4:0. Tijekom seta stalno je Centrometal lovio tu prednost, igrao dobro, dolazio na poen zaostatka, ali nikako da izjednači. Na kraju set sa 25:22 ide u korist Rovinja.

U drugom setu na prvom odmoru vode gosti sa 8:5. Zadnje vodstvo imaju kod 12:10. Tada domaći na servis Tomice Posavca preokreću i imaju stalno vodstvo. Neizvjesno je bilo još kod 19:18, ali potom domaći sa šest uzastopnih poena na servis Vinceka lagano dobivaju set 25:18.

U trećem setu na prvom odmoru Centrometal vodi 8:6, na drugom 16:15. Rovinj preokreće i vodi 21:19. Zadnje vodstvo Rovinja je kod 23:22. Prvi do set lopte dolaze domaći. Imaju kontru gdje Tomica Posavec smečira , od bloka lopta ide u aut. Iako se to nije vidjelo s tribine, tom prilikom lopta ipak dira Posavca i suci opravdano sude loptu u korist gostiju. No slijedeću loptu Posavec prolazi,, a Demirović nakon toga smečira u aut za 26:24 i 2:1 u setovima za Centrometal.

U četvrtom setu Centrometal je uspio ostvariti prednost od 11:8, ali gosti su stalno blizu na poen ili dva. Ipak završetak seta bez veće drame pripada Centrometalu i sa 25:20 črečanski klub upisuje pobjedu od 3:1.

U domaćim redovima odlična igra svih igrača, kod gostiju su se isticali Demirović i Zolota. U sljedećem kolu Centrometal gostuje u Osijeku kod Murse.


OKM CENTROMETAL – OK ROVINJ   3:1 (22:25, 25:18, 26:24, 25:20)

NCG Aton Nedelišće, gledatelja 150
Suci : Milinović, Humski (oba Zagreb)
Centrometal: Kovač, Čičković, David, Gotal, Vincek, Petran, Kocijan, Posavec, Vabec, Kurteš, K.Novak, I.Novak (treneri Kirić i Kovačić)
Rovinj: Nikačević, Poropat, Brajković, Venier, Demirović, Kuhar, Ilić, Hrelja, Peršić, Zolota, Kepčija, Ivanković (trener Ivanić)


Rezultati 1. kola:

HAOK Mladost Zagreb – OK Sisak 3:1
OK Mladost Marina Kaštela – OK Mursa Osijek 3:1
OK Međimurje Centrometal – OK Rovinj  3:1

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije