U Čakovcu je održano 1. prvenstvo Hrvatske u disc golfu

Disc golf je sport tradicije preko 50 godina, a najpopularniji je u SAD-u te u zemljama Sjeverne i Zapadne Europe, i najlakše ga je opisati kao golf s “frizbijem”. U Hrvatskoj ga trenutno igra tridesetak igrača, no kako se do kraja godine u blizini Bjelovara te kraj Slatine postavljaju prva dva javna terena, za očekivati je kako će broj igrača vrlo uskoro početi rasti.

Ovog vikenda, 21. i 22. rujna u Čakovečkom Perivoju Zrinskih, po prvi puta podijelile su se titule prvaka države u ovom sportu čiji je razvoj u regiji započeo prije nekoliko godina baš u Međimurju na inicijativu Čakovčana Predraga Peršaka.

Prvenstvo je održano pod okriljem Hrvatskog Flying Disc Saveza koji okuplja klubove i igrače iz tri “frizbi” sporta – disc golfa, ultimatea te free styla. Izvršni organizator bila je tvrtka Lagoda Disc Golf u suradnji s čakovečkim disc golf klubom “Zrinski”. Organizaciju natjecanja podržali su Grad Čakovec te Turistička zajednica Grada Čakovca.

 

Na ovogodišnjem prvom prvenstvu države okupilo se ukupno 18 igrača i igračica iz Čakovca, Varaždina te Zagreba, a natjecali su se u muškoj i ženskoj kategoriji. U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Dinko Šimenc iz Varaždina, na drugo se plasirao Radule Mikić iz Čakovca, a treće je pripalo Franji Kiriću iz Nedelišća. U ženskoj kategoriji pobjedu je odnijela Maja Šimenc iz Varaždina, drugo je također osvojila varaždinka Danica Pajtak dok je treće pripalo čakovčanki Snežani Nedelkovskoj. U sklopu disc golf prvenstva održano je prvenstvo Hrvatske u gađanju na disc golf koš s male daljine, takozvanom putanju, a u ovom natjecanju titulu najboljeg ponio je Kristijan Sklepić iz Čakovca.

Za Čakovčane vrijedna je i informacija da je Gradska uprava odobrila postavljanje dva stalna disc golf koša na lokaciji u blizini gradskih bazena, pa će svi oni zainteresirani za ovaj sport uskoro imati i priliku okušati se u njemu na području grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije