Judo klub Zrinski Čakovec posjetio IJF Grand Prix Rijeka

Judo klub Zrinski Čakovec posjetio je najznačajnije džudo natjecanje u Hrvatskoj IJF GRAND PRIX RIJEKA. Natjecanje se održavalo 14. i 15. rujna u sportskom centru Zamet u Rijeci, a to je bilo prvi puta da su se u Hrvatskoj mogle pratiti borbe najboljih svjetskih džudaša u seriji natjecanja IJF GRAND PRIX. Judo klub Zrinski Čakovec omogućio je posjetu svojim mladim članovima, budućim natjecateljima, prisustvovanju ovom iznimnom natjecanju, kao i roditeljima, te ostalim članovima kluba, starijim generacijama džudaša.

Pogled na dvoranu u Rijeci

Judo klub Zrinski Čakovec ima dane otvorenih vrata, tj. upisa novih članova u džudo školu, koji traju kroz cijeli 9. mjesec, a treninzi se održavaju u dvorani Policijske uprave Međimurske u Čakovcu u terminima, svaki ponedjeljak i petak s početkom u 19:00 sati.

Treninzi su predviđeni za djecu u dobi od 7 do 14 godina, a sastoje se od dijela fizičke pripreme, motoričkih i koordinacijskih sposobnosti, razvijanja osjeta ravnoteže te tehničkog dijela gdje se izmjenjuju tehnike bacanja u stojećem stavu i tehnike u parteru kao zahvati držanja, poluge i gušenja. Tehnički dio je prilagođen pripremanju mladih džudaša za polaganje pojaseva kao i taktičkom dijelu za budući natjecateljski period.  

Na taj način Judo klub Zrinski Čakovec prati trendove i trenutačna događanja u Hrvatskoj, jer ovaj tjedan je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta predstavilo projekt “Judo u školama”, kojim se od ove jeseni taj sport uvodi kao izvannastavna aktivnost. U cijeloj Hrvatskoj u projekt je uključeno oko 100 škola. Projekt se razvija u suradnji sa Svjetskom judo federacijom (IJF).

Judo klub Zrinski Čakovec poziva sve koji žele vježbati ovaj sport s elementima vještine, da se pridruže, jer džudo ima kao osnovnu zadaću stvaranje osjećaja samodiscipline i samokontrole kod djece i učinkovito djelovanje na psiho-fizički razvoj (kontakt za upise: Milivoj Bujanić, prof. TZK, mob.: 098/93 335 75, Velimir Pavlic, predsjednik kluba, mob.: 092/15 718 41).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije