Ribiči Soma iz Kotoribe postali viceprvaci države!

Proteklog vikenda 31. kolovoza i 1. rujna održana su posljednja dva kola Prve hrvatske ribolovne lige. Domaćin kola je bio Amur iz Darde, a lovilo se na vodi Repnjak u Belišću. U subotu je ekipa ŠRD Som iz Kotoribe s ulovljenih 31 kg ribe bila odlična druga, dok je u nedjelju bila još bolja i osvojila prvo mjesto.

Na kraju lige, nakon osam kola, ribiči Soma su zauzeli odlično drugo mjesto i postali viceprvaci države. Za ekipu su se natjecali Mihael Horvat, Nikola Filipašić, Ivica Horvat,  Darko Orehovec, Zoran Lipić, Ivica Jakupak i kapetan Drago Filipašić.

Uspjeh je tim veći što su čak trojica natjecatelja Soma (Mihael Horvat, Nikola Filipašić i Ivica Jakupak) uspjeli izboriti nastup u majstoricama za ulazak u reprezentaciju Hrvatske koja će loviti na Svjetskom prvenstvu na kanalu HE Dubrava 2014. godine.

Prvak lige je postao Rak iz Rakitja. Međimurje je ove godine u najelitnijem ribolovnom natjecanju imao čak tri ekipe. Uz Som, tu su bili Glavatica Pfeifer iz Preloga i Klen iz Svete Marije. Na kraju prvenstva Glavatica je osvojila solidno šesto mjesto, dok je Klen bio pretposljednji, jedanaesti. Kako iz prve lige ispadaju tri zadnje ekipe, Klen će se iduće sezone natjecati u drugoj ligi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije