Robert Čižmešija: “Treneri su u punom pogonu”

Počele su Međimurske nogometne lige za seniore, kreću i mlađe dobne skupine, a da bi nogomet i njegova kvaliteta bili na razini u našoj županiji trebamo puno kvalitetnih trenera. Pitali smo voditelja Zbora nogometnih trenera Međimurske županije Roberta Čižmešija koje su aktivnosti trenera aktualne.

eMedjimurje.hr: Kakve su bile aktivnosti Zbora nogometnih trenera tijekom ljeta?

Čižmešija: Zbor nogometnih trenera Međimurske županije je u punom pogonu kroz cijelo ljetno razdoblje i to kroz aktivnosti učestvovanja trenera u nogometnim kampovima po Međimurju te kroz pripremni period seniorskih i ekipa mlađih dobnih kategorija. Učestvovali smo u idejnom projektu organiziranja natjecanja za mlađe dobne kategorije za trećeligaške klubove s područja našeg i Varaždinskog saveza, pa je tako formirana Juniorsko-kadetska liga, te tri lige, U-10, U-12 i U-14, a koje počinju s natjecanjem ovog vikenda, sastavi liga se mogu pronaći u GOOL-u.

eMedjimurje.hr: Koliko seminara je organizirano za trenere?

Čižmešija: Organizirana su za trenere tri seminara tijekom kolovoza i to dva pokazna i jedan jedan teorijski. Pokazni treninzi su bili u Kotoribi i Nedelišću, a održao ih je Instruktor Međimurskog nogometnog saveza Dragutin Naranađa s temom Organizirana igra u fazi obrane, dok je teorijski seminar održao prof. Miljenko Vidović na temu Kondicijska priprema nogometaša.

eMedjimurje.hr: Koje ste zadatke postavili pred trenersku organizaciju?

Čižmešija: Kako smo počeli djelovati kao Zbor trenera, samostalno i neovisno, želimo doprinijeti razvoju nogometa, nogometašica i nogometaša u našoj sredini. Svjesni smo mnogih probelma u međimurskom nogometu, a najviše u radu sa mlađim dobnim kategorijama. Za svaku pohvalu je što je IO NSM donio Odluku da sve mlađe kategorije moraju imati licencirane trenere. U našem Savezu postoji 126 ekipa juniora, pionira, mlađih pionira i limača, za rad sa njima potrebno je i toliko trenera, no bitno je da njihov rad bude primjeren njihovoj životnoj dobi, odnosno zahtjevima njihovog organizma, a glede kvalitetnog razvoja. U tom pravcu Zbor trenera je dogovorio suradnju sa prof. Vidovićem, a koji će tijekom sezone 2013/14 održati još četiri seminara, od kojih će jedan biti “okrugli stol”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije