Osnivanje zajedničke nogometne škole NK Vidovčana i NK Graničara

Zadnjih godina se smanjuje broj djece koja se bave sportom pa tako i nogometom. Kako je sve manje mladih nogometaša, tako se smanjuje i kvaliteta nogometa, prvenstveno niželigaškog. Potrebu za inicijativom osnivanja zajedničke nogometne škole na vrijeme su prepoznali čelnici NK Vidovčana iz Donjeg Vidovca i NK Graničara iz Kotoribe.

Na tu temu već su održali nekoliko međusobnih sastanaka, ali klubovi bez pomoći njihovih općina ovu smislenu ideju ne mogu provesti u djelo. Povodom toga, u utorak, 13. kolovoza je održan sastanak između predstavnika Općine Kotoriba – načelnik općine Ljubomir Grgec, zamjenik načelnika Roberto Ujlaki te predsjednik Općinskog vijeća Zoran Radmanić i predstavnika NK Graničar – predsjednik Vlado Mikulan, sportski direktor Robert Čižmešija te tehnički tajnik mlađih kategorija Tomislav Dežđek.

Za osnivanje škole bit će potrebna suradnja klubova i općina

Predstavnici Općine pokazali su izrazito razumijevanje i interes za ovim projektom te se s predstavnicima Graničara složili kako je bolje da djeca i mladež što više vremena provode na sportskim terenima umjesto na nekim drugim mjestima.

U narednim danima slijedi zajednički sastanak općina Donji Vidovec i Kotoriba te klubova NK Vidovčan i NK Graničar. Nadamo se kako će uspjeti usuglasiti sve potrebne detalje te da će ovaj hvalevrijedan projekt što prije krenuti s radom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije