Jubilarni 15. turnir U-12 Međimurec 2013.

Nogometni klub Međimurec je organizator već tradicionalnog, a ove godine jubilarnog 15. Međunarodnog nogometnog turnira. Na turniru sudjeluju U-12 mladi nogometaši rođeni 2001. godine i mlađi. Turnir traje dva dana ,17 i 18. Kolovoza. Turnir se održava pod geslom “Nogometom protiv droge i drugih poroka današnjice” i pod pokroviteljstvom je HNS i licenciran od UEFA-e, jer svake godine na turniru sudjeluje deset ekipa od kojih su tri inozemne .

Prvi turnir održan je 1999. Sponzor prvog turnira bio je Robert Jarni, bivši hrvatski reprezentativac i igrač s bogatom međunarodnom karijerom, koji je svoje prve nogometne korake započeo u našem kraju. Svojom je gestom pokazao da cijeni sredinu u kojoj je odrastao i time daje podršku organizatoru na promociju nogometa.

Na dosadašnjih 14 turnira sudjelovale su najbolje škole nogometa iz Hrvatske, Austrije, Italije, Mađarske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.  Ekipe su podijeljene u dvije skupine i  igraju svaki sa svakim u skupini. Nakon razigravanja u grupi prve dvije ekipe po skupinama igraju za pobjednička četiri mjesta. Prve četiri ekipe primaju pehare  i  medalje i poklone, a svi ostali igrači medalje i poklone. Pored toga  po završetku turnira proglašava se najbolji strijelac, a predstavnici i treneri odabiru najboljeg  igrača i najboljeg golmana za koje su također pripremljeni pehari.

Organizator za ekipe udaljenije od 100 km organizira besplatno noćenje i smještaj u studenskom domu Varaždin i  za sve ekipe prehranu i napitke tokom dva dana trajanja turnira. Početak turnira je u 9 sati u subotu, a otvaranje u 15 sati sa programom uz izvođenje glazbenika nacionalnih himni  zemalja sudionika turnira. Turnir otvara predsjednik HNS Davor Šuker sa svojim suradnicima, donosi web stranica NK Međimurec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije