Macinčarke i Macinčari ponovno u akciji

Na inicijativu Društva žena Macinec i njihove agilne predsjednice Magdalene Špicar Marciuš, podršku Vijeća mjesnog odbora Macinec i dobrovoljni rad mještana Macinca započeta je izgradnja igrališta za odbojku na pijesku u sklopu sportskog kompleksa Trate u Macincu.

Kroz dobro odrađene pripremne radnje u dva dana 30. i 31. srpnja prišlo se realizaciji završetka izgradnje igrališta za odbojku na pijesku. Sve aktivnosti realizirane su u slobodno vrijeme i kroz dobrovoljni rad što je realizaciji ove ideje dalo posebnu važnost i značaj. Svi koji su bili u mogućnosti doći i pomoći bili su uključeni jer je posla bilo dovoljno za sve, a radilo se za sve koji vole odbojku na pijesku.

Ni velike vrućine nisu spriječile vrijedne Macinčarke i Macinčare

Prvi dan nakon iskopa površinskog sloja zemlje suvišna je zemlja iskorištena za uređenje okoliša igrališta. Drugi dan iskorišten je za dovoz pijeska, ravnanje terena, betoniranje i postavljanje stupova za mrežu. Pomoću domaće mehanizacije (traktora i priključaka) vrijedni Macinčari betonskim su valjkom poravnali teren oko igrališta. Dok je dio ekipe uređivao prostor igrališta odbojke na pijesku drugi je dio svoje aktivnosti usmjerio na postavljanje (betoniranje) stupa za viseću kuglanu.

Posao obavljen, osmijeh na licima usprkos umoru

Macinčari su i ovom prilikom pokazali da i sa manjim financijskim ulaganjima, malo odricanja i puno dobro volje mogu izuzetno puno učiniti za svoje mjesto. Naravno treba se posebno zahvaliti svima koji su osobno uz svoj rad donirali i materijal potreban za izgradnju ovog igrališta za odbojku na pijesku i viseće kuglane, a bez kojeg nešto ovakvo ne bi bilo moguće realizirati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije