Odbojkaši Centrometala drugi u Domaljevcu

Odbojkaši Centrometala jučer su nastupili na jakom odbojkaškom turniru u Domaljevcu u BIH. Turnir je odigran povodom Dana općine Domaljevac. Radi se o mjestu s pet tisuća stanovnika naseljenom isključivo Hrvatima.  Tamošnji odbojkaški klub je devedesetih godina nastupao u prvenstvu Hrvatske, u godinama 1998. i 1999. završili su na trećem mjestu prve lige, isto tako nastupili su u finalu Kupa Hrvatske, a uspješno su igrali i u europskim kupovima. Nakon 2002. godine klub se natječe u sustavu Bosne i Hercegovine, te je proteklu sezonu završio na šestom mjestu prve lige BIH. Taj je klub dao tri reprezentativca Hrvatske i tri reprezentativca BiH.

Obzirom da pripreme još nisu započele Centrometal je na ovom turniru nastupio sa ekipom koje je uspio skupiti obzirom na godišnje odmore igrača. U toj ekipi je od igrača početne postave bio samo kapetan Tomica Posavec. Ostali su bili ili mlađi igrači ili igrači drugoligaša Nedelišća. Nastupili su još Marko David, Dino Harambašić, Hrvoje Novak, Karlo Novak, Deni Vuk i Tomica Puđa, a ekipu je vodio Jadranko Kirić.

U polufinalnom susretu sastali su se sa novim BIH prvoligašem OK Radnikom iz Bijeljine koji isto tako nije nastupio sa najjačom ekipom. Prvi set lagano je pripao Međimurcima sa 25:15. Sredinom drugog seta povrijedio se Dino Harambašić koji više nije igrao do kraja turnira. To je rezultiralo gubitkom seta 25:22. No nakon toga Centrometal se pribrao i sa dva sigurna seta 25:17 i 25:20 se plasirao u finale.

Tamo ih je pred gotovo tisuću gledatelja čekao domaćim koji je nastupio u kompletnom sastavu. Počelo je loše po Međimurce, te je prvi set lagano otišao na stranu Domaljevca 25:15. Drugi set Centrometal je vodio na početku seta sa tri razlike, no domaćin je sve okrenuo za konačnih 25:19. Kao da su tek tad naši igrači tad shvatili da mogu igrati ravnopravno sa domaćinom. Cijeli treći set su vodili i do pet poena razlike, domaćin se u par navrata približio, no ovaj set ide Centrometalu 25:21. Početkom četvrtog seta Domaljevac je poveo sa 8:4, a tu je prednost povećavao za konačnih 25:17.

Time je osvojio prvo, a Centrometal drugo mjesto na turniru. Treće mjesto pripalo je Radniku iz Bijeljine, a četvrti je bio Napredak iz Odžaka. Igrač Centrometala Karlo Novak proglašen je najboljim dizačem na turniru. Odbojkaši Domaljevca nastupit će na tradicionalnom turniru “Trofej Nedelišća” koji se igra 22. rujna u dvorani u Nedelišću.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije