Tajana Turk i Jurica Srbiš u borbi za prvaka Hrvatske

U Borovom pokraj Vukovara od 21. do 28. srpnja igra se državno prvenstvo za juniorke i juniore u šahu. U kategoriji do 17 godina nastupa Tajana Turk, a u kategoriji do 19 godina Jurica Srbiš. Prvaci Hrvatske stječu pravo nastupa na Svjetskom u Europskom prvenstvu. Igra se 9 kola po švicarskom sustavu.

Nakon sedam odigranih kola Tajana Turk je na drugom mjestu u konkurenciji 12 šahistica s 5 bodova. Vodeća Neomi Grgić ima 6 bodova. U prvom kolu Tajana je pobijedila Zvjezdanu Iveković, u drugom Mihaelu Blažeku, u trećem je remizirala s Enom Cvitan, u četvrtom je također remizirala s Tamarom Ljikar, u petom je pobijedila trenutno vodeću Neomi Grgić, u šestom je remizirala s Lucijom Batory i jučer novi remi u sedmom kolu s Karmelom Mićan. U osmom kolu danas (subota) u 15:00 sati protivnica joj je Zorana Vukajlović.

Detalj iz Borova s Tajanom Turk u prvom planu

Nakon sedam kola odličan je Jurica Srbiš iz Slobode Mihovljan koji je trenutno treći s 5 bodova koliko ima i drugi Toni Petrušić iz Zadra, dok vodeći Matija Ostović iz Liburnije Rijeka ima 5.5 bodova. Jurica je u prvom kolu remizirao s Jurajom Havašem, u drugom je pobijedio Marka Glavana, u trećem remi s Marijom Muškardinom, u četvrtom novi remi s trenutno vodećim Matijom Ostovićem, u petom je kolu porazio Igora Pejića, u šestom remizirao s Tonijem Petrušićem i jučer u sedmom kolu bio je bolji od Mišela Bertusija. Danas u osmom kolu u 15:00 sati Jurica igra s Matejom Blažekom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije