Nikola Šafarić: “Sa Zavrčom želim napraviti dobar rezultat”

Na web portalu slovenskog prvoligaša Nogometnog kluba Zavrč napravljen je intervju s njihovim novim članom Nikolom Šafarićem koji je rodom iz Lopatinca. U nastavku pročitajte što Nikola kaže o svom novom klubu.

Nikola Šafarić bio je dulje vrijeme u igri za dolazak u Zavrč. Napokon je u ovom prijelaznom roku došlo do toga da je odlični 32-godišnji vezni igrač obukao bijeli dres. S njime će naša ekipa nesumnjivo puno dobiti, mlađi igrači se od rođenog pobjednika koji je uz ostale klubove igrao za Varteks i zaslužio poziv u hrvatsku reprezentaciju, mogu mnogočemu naučiti.

Iza sebe imate odličnu karijeru. Kako to da ste odlučili doći u Zavrč?
Razgovori su trajali prilično dugo, gotovo godinu dana. Vjerojatno bih došao i prije no bio sam vezan uz Kapošvar. Vidio sam da je Zavrč prilično ambiciozan klub, da je želja europa i to je ono što me privuklo. Na žalost više nemam domaći klub (Varteks op. a.) na koji sam bio vezan i Zavrč mi je sada najbliži klub i to je razlog da sam odlučio doći. Osim toga tu je nekoliko Varaždinaca pa domaći dečki koji su u klubu od prije i tvore odličnu družbu, zato sam vrlo zadovoljan.

Kruna karijere, ili barem želja svakog nogometaša, je obući dres s nacionalnim grbom. Vama je to uspjelo u hrvatskoj reprezentaciji koja je među najboljima na svijetu, bili ste prva violina Varteksa koji je igrao važnu ulogu u hrvatskom prvenstvu. Pogled unazad?
U Varteksu sam počeo jako rano trenirati, prošao sam kroz sve selekcije kao i kroz one mlade u reprezentaciji s kojima sam tri puta bio na Europskim prvenstvima. S dobrim igrama u Varteksu sam došao do izabrane vrste u koju me pozvao izbornik Zlatko Kranjčar i to je bio vrhunac moje karijere. Iz Varteksa sam otišao u Rijeku, iako sam na stolu imao ponude iz Belgije, kamo iz nekih razloga nisam otišao. Ni za čime ne žalim, sve su to životna iskustva. Dobro je što sam u posljednje dvije godine bio u Madžarskoj, da sam vidio kako je izvan naše države. Tek sada kada sam bio u inozemstvu mi je malo žao što nisam ranije otišao, ali kao što sam rekao, ne žalim ni za čime, možda bih u svojoj karijeri napravio koju malu korekciju, ali zadovoljan sam i s ovom.

Sada ste u Zavrču. Kako su vas primili suigrači, uprava i navijači?
Ništa me nije iznenadilo. Josip Golubar i Željko Orehovec su tu već neko vrijeme i o klubu sam čuo sve najbolje. Razgovarao sam s gospodinom Romanom Vukom, upoznao sam i Mirana Vuka, tako da se sve čini jako pozitivno. Ovdje se zaista osjećam dobro i nadam se da ćemo se svi zajedno dokazati našim navijačima. Nitko naime ne može živjeti od prošlosti.

Nikola Šafarić je iz Kapošvara prešao u Zavrč

Zavrč nije loše krenuo u prvenstvo. Najprije nesretan poraz u Maribru pa pobjeda doma protiv Celja. Komentar?
Maribor nas je možda malo podcijenio. Mi smo odlično krenuli u utakmicu, gol nas je sigurno dignuo. Šteta da u prvom dijelu nismo iskoristili još koju kontru da bi bili mirniji. Vjerojatno je nakon toga došlo do prevelikog poštovanja Maribora, koji ima kvalitetu, alije za nas to bilo dobro iskustvo. Celje nas je sigurno dignulo, najprije smo zaostajali, zatim preokrenuli tijek susreta. Pokazali smo karakter i to je veliki plus za tu ekipu.

U kakvoj formi ste trenutno vi. Protiv Celja ste bili jedan od ključnih igrača pri preokretu, iako ste ušli u nastavku igre?
Kad sam došao u Zavrč imao sam problema s petom. Sada sam zdrav i zaista uživam u svakom treningu, forma će se dizati iz utakmice u utakmicu i siguran sam da će sve biti u najboljem redu.

U nedjelju vas u Kranju čeka Triglav. Najava?
U Madžarskoj sam vidio da se može pobijediti, ali i izgubiti svaka utakmica. Odskaču četiri kluba, slično kao u Sloveniji, samo je tu manje klubova, tamo je 16 ovdje 10, ali pokazalo se da možemo igrati sa svima. Pitanje je samo hoćemo li imati dobar dan i možemo li realizirati naše prigode, jer kvalitetu sigurno imamo i to je najbitnije. Nadam se da u cijeloj sezoni uz malo sreće možemo napraviti dobar rezultat.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije