Vrbanec, Ludaš i Trstenjak pobjednici u paralelnom slalomu

Biciklistički klub Čakovec održao je jučer po prvi puta u Međimurju Paralelni slalom u Vučetincu. Radi se o utrci koja je bila natjecateljskog tipa, ali zasigurno prije svega utrka koja je organizirana s ciljem da se ljudi opuste, dobro zabave i podruže.

Paralelni slalom je utrka u kojoj se dvoje natjecatelja utrkuju svaki na svojoj stazi paralelno jedan pored drugoga. Na startu se nalaze dvije odvojene startne pozicije. Prednost biranja startne pozicije ima natjecatelj s boljim vremenom postignutim u kvalifikacijama ili prethodnoj utrci. Vozi se po travi te se na stazi nalaze bale koje treba zaobilaziti i na kraju, prije samog cilja, hupser koji je napravljen od paleta koje su bile posložene kao stepenice kad se silazilo s njega te su oni malo spretniji mogli napraviti i lijepe skokove, a oni malo manje i isprobat kako se leti na prvi.

Bilo je i žešćih padova. Na slalomu su mogli sudjelovati biciklisti s DH biciklima, XC biciklima… svejedno,glavno da se imao bicikl. Od 9 do pola 11 bile su prijave, upoznavanje staze, trening. U 11 sati započele su kvalifikacije. Slalom se vozio u tri kategorije: djeca, žene, muškarci. U kategoriji muškaraca ukupno je bilo 24 natjecatelja. Preostale dvije kateogrije imale su po tri predstavnika u svakoj.

Svaki natjecatelj vozio je obje staze, a uzimalo mu se samo bolje vrijeme koje je postigao na jednoj od dviju staza. Kada su svi odvozili kvalifikacije slijedio je odmor za netjecatelje, a za to vrijeme suci su složili parove s obzirom na vrijeme u kvalifikacijama.

 U 14:00 sati krenula je utrka. Natjecatelji su dobili svog protivnika. Bolji bira stazu. Na znak suca: START! Staza je već toliko izlizana, 2-3 zavoja opaka. Spretnost, a najviše sreća vrlo poželjni. Jedan krivi potez kočnicom ili možda prevelika brzina zajedno sa zavojom dovodi do pada i automatski nema više borbe za 1. mjesto,već 3., 4., 5., …

Polako su se slagali novi parovi te se dolazilo i do vožnji za plasman. Najprije se vozila utrka za 22. i 21., jer je nažalost za dvoje natecatelja, hupser od paleta bio koban. Ne toliko za njih koliko za njihove zadnje kotače koji su popustili od krivog naleta na tlo. Zatim borba za 20. i 19.mjesto i tako sve do onih najzanimljivijih polufinala i finala. Najspretniji? Možda samo s najviše sreće? Ili tehnike? Nije bitno, ali oni su se našli u borbi za postolja.

Kod djece to su bili: Matija Trstenjak, Stjepan Hunjak i Ida Trstenjak – svi iz BK Mura Avantura. Matija je uzeo pobjedu! U neizvjesnoj utrci uspio je pobijediti svog klupskog kolegu, Stjepana. A Ida je uzela 3. mjesto.


Monika Ludaš
iz BK Čakovca zauzela je 1. mjesto. Ivana Ivanušec, individualka, zauzela je 2. mjesto, a Anja Rob iz BK Mure Avanture, 3. mjesto.

Kod muškaraca u polufinalu i finalu se vozilo na dvije dobivene. Natjecatelji su vozili dva puta. Svaki put na drugoj stazi. Ukoliko je bilo izjednačeno 1:1, vozila se još jedna utrka za pobijedu. U borbi za 3. mjesto pobijedio je Sven Hrešć, koji je bio bolji od Roberta Šimunkovića. U finalu snage su odmjerili Dragan Mihalec i Karlo Vrbanec… Karlo Vrbanec je pobjednik prvog biciklističkog slaloma u organizaciji BK Čakovca.

Slijedila je dodjela nagrada koje je osigurala Trgovina Mihalec i Tiskara Zrinski. Za fini grah u pomoć je uskočio također sponzor Kiš, tu je i Valionica Fabić koja je osigurala bale sijena. Organizator zahvaljuje predsjedniku BK Mure Avanture Željku Robu što je nesebično uskočio u pomoć organizatorima te zajedno s njima bilježio vremena natjecatelja. I veliko hvala obitelji Vrbanec što je dala svoj “grunt” da im se ispegla s biciklima. Bio je ovo prvi paralelni slalom. Natjecatelja je bilo, hrane i pića je bilo, a najviše od svega dobre volje, puno truda i dobrih ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije