14. sjednica Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza u Kotoribi

Predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić za sutra (utorak) sazvao je 14. sjednicu Izvršnog odbora Međimurskog nogometnog saveza u Kotoribi u prostorijama Graničara.

Neke od točaka dnevnog reda su Izvješće povjerenika za natjecanje, suđenje i disciplinskog suca o natjecanju u Međimurskim ligama u proljetnom dijelu sezone 2012/2013, Imenovanje povjerenika za natjecanje i suđenje te disciplinskog suca u Međimurskim ligama za sezonu 2013/2014, Prijedlog propozicija natjecanja svih natjecanja u Međimurskim ligama za sezonu 2013/2014 te Prijedlog liste sudaca i delegata na Međimurskim ligama u sezoni 2013/2014,

Izvješće povjerenika za natjecanje Igora Križarića za proljetni dio sezone 2012./2013.

Tijekom proljetnog dijela sezone 2012/2013 u svim seniorskim ligama ukupno je odigrana 481 utakmica. Dogodio se jedan prekid i nekoliko manjih ispada pojedinaca što je disciplinski sudac sankcionirao u skladu sa Disciplinskim pravilnikom i Propozicijama o natjecanju. Treba napomenuti da su utakmice 17. i 18. kola I. i II. Međimurske lige odgođene zbog vremenskih uvjeta (snijega, vodom natopljenih terena) te su odigrane u kasnijim terminima.

Prvak I Međimurske lige je NK Centrometal Macinec koji je odustao od kvalifikacija za III. HNL – sjever. Kao drugoplasirana momčad I Medimurske lige NK Rudar Mursko Središće izborio je viši stupanj natjecanja odnosno III. HNL – sjever. Prvaci II Međimurskih liga su NK Dinamo Domašinec i NK Šenkovec.

Utakmica 16. kola II. Međimurske lige – istok između NK Drava Donji Mihaljevec i NK Kraljevčan 38 Donji Kraljevec nije odigrana zbog propusta gostujuće momčadi. Naime, sportske iskaznice gostujuće momčadi bile su neispravne odnosno nije bila upisana plaćena članarina za 2013. godinu. Utakmica je registrirana 3-0 pf. u korist NK Drava Donji Mihaljevec, a NK Kraljevčan 38 Donji Kraljevec je dodatno još i novčano kažnjen.

Na utakmici 16. kola III. Međimurske lige – istok između NK Radnički Gardinovec i NK Eko Sveti Križ došlo je do prekida utakmice. Gostujući igrač Mario Kolarek fizički je napao suca utakmice. Utakmica je registrirana 3-0 pf. u korist NK Radnički Gardinovec, igrač Mario Kolarek kažnjen je vremenskom kaznom zabrane obavljanja svih funkcija u nogometu od dvije godine, a NK Eko Sveti Križ su oduzeta tri boda. Prvaci III međimurskih liga su NK Bratstvo Savska Ves i NK Zebanec.

U veteranskoj konkurenciji ukupno je odigrano 156 utakmica. Bilo je dosta problema zbog odgoda što opravdanih što neopravdanih i nastupa igrača pod tuđim imenom što je disciplinski sudac adekvatno sankcionirao. Momčad NK Dinamo Palovec je odustala od natjecanja u proljetnom dijelu natjecanja. Prvaci skupina su NK Budućnost Podbrest i NK Nedelišće. U međusobnom susretu NK Budućnost Podbrest bila je bolja i sudjelovat će na završnom turniru veterana Hrvatske.

U Međimurskim ligama mlađih uzrasta natječe se 127 momčadi koje su podijeljene u pet kategorija: početnici, limači, mlađi pioniri, pioniri i juniori. Bilo je dosta problema oko vođenja liga zbog velikog broja odgođenih utakmica koje su odigrane u kasnijim terminima. U nekoliko navrata utakmice su prekidane zbog nedovoljnog broja igrača ili pak nedolaska momčadi na odigravanje utakmice. Iste momčadi sankcionirane su novčanim kaznama. Kod početnika prvak je NK Spartak Mala Subotica, a kod limača NK Polet Sveti Martin na Muri. U svim uzrasnim kategorijama odigrane su završnice prvaka. Pobjednik u konkurenciji mlađih pionira i pionira je NK Polet Sveti Martin na Muri, a kod juniora NK Strahoninec. Paralelno sa prvenstvenim natjecanjima odvijalo se i kup natjecanje u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Pobjednik u obje konkurencije je NK Međimurje Čakovec.

Izvješće povjerenika za suđenje Darka Jambrovića u seniorskim međimurskim ligama za proljetni dio sezone 2012./2013.

Tijekom proljetnog dijela prvenstva sezone 2012./2013. u svim seniorskim Međimurskim ligama ukupno je odigrana 481 utakmica. Na tako velik broj utakmica dogodio se samo jedan prekid utakmice. Prekid se dogodio u Gardinovcu gdje je fizički napadnut sudac Erik Žerdin iz Oporovca. Naravno da je disciplinski sudac svojom odlukom prema Disciplinskom pravilniku i adekvatno kaznio igrača i klub Eko Sveti Križ čiji je igrač izazvao prekid.

Sama brojka od 481 utakmice dovoljno govori koliko je sudaca na svim tim ligama trebalo biti angažirano jer se tijekom vikenda odigravalo 35 seniorskih utakmica. Tijekom proljetnog dijela aktivni broj od 116 sudaca bila je dovoljna brojka da se pokriju suci na svim utakmicama. Dobro je i to što pojedini klubovi igraju svoje domaćinske utakmice izvan termina od većine klubova kojima je to nedjelja popodne.

Prema rasporedu smo gotovo u svakom kolu imali po nekoliko lokalnih derbija.  Gledajući po ligama prvak u I. Međimurskoj ligi odlučen je dva kola prije kraja prvenstva. U toj ligi je vladala prava neizvjesnost jer je gotovo svaki klub mogao svakoga pobijediti, a poglavito u tome koji će klub osigurati ostanak. Srećom velikim spletom okolnosti na kraju sezone samo je Polet iz Pribislavca ispao. Svaka je utakmica imala pravi natjecateljski naboj i sve se dobro završilo što se tiče suđenja. Suci nisu bili ti koji bi neki klub svojim odlukama drastično oštetili.

U II. Međimurskoj ligi istok prvak se saznao također dva kola prije kraja. II. Međimurska liga zapad prvaka je dobila u posljednjem kolu. Ista je situacija bila i u III. Međimurskoj ligi zapad. Dva kola prije kraja prvenstva prvak je riješen u III Međimurskoj ligi istok.     

S otkazivanjem utakmica sudaca nisam imao problema jer su bila opravdana. U napredovanju sudaca tijekom proljetnog dijela Branko Martan iz Štefanca i Dino Horvat iz Strahoninca položili su ispit za regionalnog suca, a kandidati Petar Ružić iz Strelca i Marko Đurđek iz Turčina stekli su ovog proljeća uvjete i u jesen će pristupiti ispitu za suca regionalne kategorije. Nažalost osjeća se nedostatak novih saveznih sudaca.

Nekolicina mladih sudaca izrazila je želju za stjecanjem uvjeta za polaganje ispita savezne i regionalne kategorije što im je i tijekom proljetnog dijela suđenjem i omogućeno. Komisija nogometnih sudaca MNS tijekom jeseni priprema provesti tečaj za nogometne suce. Zasad su se prijavila samo 2 kandidata. U kup natjecanju seniora nije bilo nekakvih posebnih problema. Suci koje sam koristio s viših lista, a bez kojih niti natjecanje ne bi proteklo u najboljem redu tzv. derbijima ili težim utakmicama korektno su obavili svoj posao.

Izvješće o suđenju Franje Faisa u proljetnom dijelu prvenstva za II. HNL sjeverozapad žene, mlađe uzratse i veterane sezone 2012./2013.

ŽENE – II HNL SJEVEROZAPAD
Po jedan sudac iz naše organizacije sudio je domaće utakmice ŽNK Trnave Goričan i ŽNK Katarina Zrinski Čakovec. Nekih posebnih problema nije bilo jer su utakmice sudili iskusni suci, a podatak da je ŽNK Trnava prvak bez poraza uspjeh je i za MNS.

VETERANI
Ukupno je odigrano 156 utakmica u Međimurskoj ligi istok i zapad. Sve utakmice su sudili iskusni suci. Strasti su se izgleda kod veterana nakon jeseni malo smirile naročito u istočnoj skupini gdje su bila dva prekida.

MLAĐI UZRASTI
U proljetnom dijelu prvenstva sezone 2012/2013 sve su utakmice odigrane, iako je bilo dosta odgođenih utakmica, pa su se na kraju igrale tijekom cijelog tjedna. Utakmice kod mlađih pionira sudili su mladi suci početnici koji su imali nekih manjih zamjerki od strane klubova. U juniorskoj konkurenciji stanje sa sucima je dobro, a vezano za donji dio Međimurja. Ocjenu suđenja kod mlađih uzrasta ocijenio bih sa dobrim sa nadom da će se u novoj sezoni i poboljšati.

Izvješće disciplinskog suca Stjepana Talana – fair play ljestvica

1. MNL: 1. BSK Belica, 2. Sloboda Slakovec, 3. Mladost Palinovec
2. MNL zapad: Međimurec, Mura Hlapičina, Bratstvo Jurovec
2. MNL istok: Hodošan, Drava Donji Mihaljevec, Dinamo Domašinec
3. MNL zapad: Donji Koncovčak, Bratstvo Preseka, Omladinac Mačkovec
3. MNL istok: Budućnost Miklavec, Omladinac Držimurec Strelec, Radnički Gardinovec

Liste delegata sezona 2013./2014.

II. HNL
1. DARKO JAMBROVIĆ – kontrolor
2. MIJO HORVAT – kontrolor
3. KREŠIMIR GLAVINA                      

III. HNL – SJEVER
1. ZVONKO NOVAKOVIĆ            
2. SLAVKO VODOPIJA
3. JOSIP LESJAK
4. STJEPAN ĐURANEC        
5. ŽELJKO ŠTEFANAC            
6. RAJKO ZADRAVEC
7. STJEPAN TALAN
8. DEJAN KOVAČ
9. ŽELJKO BACINGER
10. NIKOLA TOPLEK

JEDINSTVENA  LISTA DELEGATA MEĐIMURSKIH LIGA            
1. STJEPAN KRIŽARIĆ            
2. DRAGUTIN VUK                
3. VLADO SOKAČ                
4. ANTUN HORVAT            
5. IVAN KOVAČ                
6. DRAGUTIN ŠAFARIĆ            
7. MARIJAN SABOL            
8. ANTUN MESARIĆ            
9. ALOJZ KOPASIĆ                        
10. STJEPAN PERKO                    
11. ANTUN VLAHEK            
12. FRANJO FAIS                
13. SLAVKO NOVAK            
14. DRAGUTIN HOZJAK            
15. PETAR KRHAČ
16. DRAGUTIN BORKO
17. JOSIP BAKSA
18. DINO JAMBROVIĆ
19. DRAGUTIN KORUNIĆ
20. DANIEL KOŠAK
21. DAVOR DRVENKAR
22. BOJAN RODIGER
23. MATIJA POREDOŠ
24. ŽELJKO PODGORELEC
25. IVAN MEZGA
26. MIROSLAV GLAVINA        
27.TOMISLAV ŠOLTIĆ        
28. ŽELJKO DRABIĆ
29. MILJENKO MEDVED
30. STJEPAN FIC

Lista sudaca
 
I. MEĐIMURSKA LIGA  –  SEZONA 2013/2014

A-LISTA                    

1. BOŽIDAR KOLARIĆ            
2. DARIO SRNEC            
3. DARIO BUBEK                    
4. VELIMIR LEVAČIĆ        
5. ŽELJKO TURK            
6. GORAN ŽGANEC            
7. MARIO BUHIN            
8. DRAŽEN JURČEC        
9. ZORAN NOVAK            
10. ZDRAVKO TOPLIŠNJAK    
11. NINO ŠKROBAR            
12. TOMISLAV HERMAN        
13. BOJAN JURAS            
14. DAMIR KLARIĆ                     

B-LISTA
1. IVICA HORVAT    
2. JADRAN KUKOVEC    
3. TONI FAŽON        
4. DRAGAN HRUSTEK    
5. DRAGUTIN NOVAK
6. ŽELJKO KOVAČIĆ
7. BRUNO BRLJAK
8. BOŽIDAR JURAČIĆ
9. VJERAN TUKSAR
10. TOMISLAV ČURILA
11. BORIS JAKOVLJEV
12. IVICA FELKER    
13. SINIŠA LUKAČIĆ
14. JOSIP KEDMENEC
15. JASMIN LOZIĆ
16. ŽELJKO NOVAK
17. NEVEN BUJANIĆ    
18. RUDOLF ČIŽMEŠIJA
19. ROBERT RADEK
20. DRAŽEN SUKANEC
21. RADOVAN POSEDI
22. TIHOMIR KRALJIĆ
23. DINO HORVAT
24. BRANKO MARTAN

Suci sa viših lista (I, II. i III. HNL) sude i na nižim listama, dok ostali suci sude utakmice II. i III. Međimurske lige.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije