Dvije Međimurke na atletskom SP-u za mlađe juniore

Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore i juniorke održava se od 10. do 14. srpnja u ukrajinskom Donetsku. Reprezentacija Hrvatske na put je otišla u ponedjeljak, 8. srpnja, a na popisu se našlo mjesta i za dvije 17-godišnje Međimurke.

One su Vlatka Sekirnik iz Nedelišća i Mateja Jambrović iz Draškovca, danas obje članice atletskog kluba Sloboda iz Varaždina, a prije članice AK Nedelišće, odnosno AK Međimurje Čakovec. Vlatka se natječe u disciplinama 200 metara (25.51 osobni rekord) i 100 m s preponama (14.02 OR), dok se Mateja utrkuje samo na 200 metara (24.90 OR), a vjerujemo da će biti mjesta za njih i u hrvatskoj štafeti.

Uz njih Hrvatsku će na SP-u predstavljati: Mateo Kovačić, Jure Josipović, Martin Marković, Matija Carek, Matija Gregurić, Sanda Kočiš, Dalmira Kurtov, Ivana Mužarić, Anamari Kožul, Anamarija Petters, Marko Kovačević, Kristina Božić i Ivana Renić. Treneri koji putuju s njima su Marinko Šipoš, Mladen Kršek, Petra Peričić te bivši trener zlatne olimpijke Sandre Perković Ivan Ivančić.

Danas (srijeda) ujutro, prema ukrajinskom vremenu, Vlatka je istrčala kvalifikacije na 100 metara s preponama i plasirala se u polufinale koje je na rasporedu sutra, njen rezultat iznosio je 14.21 i to je bilo dovoljno tek za 24. mjesto, posljednje koje vodi u daljnju fazu. Kvalifikacije za utrku na 200 metara održat će se u petak, dok je polufinale dan kasnije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije