Sportski vikend

Nogometne kvalifikacije: Omladinac Držimurec Strelec i Donji Koncovčak u borbi za drugoligaški rang; Nogometni suci: Seminar 1. i 2. HNL u Svetom Martinu na Muri; Obljetnica: Mladost Prelog na obilježavanju 110 godina nogometa u Lendavi; Mali nogomet: Turnir u Zebancu od petka do nedjelje; Stolni tenis: Turnir u Belici; Sportski kampovi: U Čakovcu tenis i odbojka, u Nedelišću atletika.

U prvom susretu kvalifikacija za popunu Druge međimurske nogometne lige u nedjelju u 17:30 sati sastaju se Omladinac Držimurec – Strelec i Donji Koncovčak. Uzvratni susret je u srijedu.

Od petka do nedjelje u Svetom Martinu na Muri održat će se 43. seminar nogometnih sudaca prve i druge HNL te 17. seminar kontrolora suđenja prve HNL. Seminar nogometnih sudaca i Kontrolora suđenja u cijelosti sprovodi Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a. Otvaranje seminara je u petak u 13:00 sati nakon čega slijedi predavanje Izmjena i dopuna pravila nogometne igre FIFA 2013./2014. pa teoretska provjera nogometnih sudaca. Iduća predavanja bit će Analiza suđenja prve HNL proljetni dio 2012./2013. pa Suradnja sudaca na terenu. Daljnje teme predavanja su Vježbe koncentracije i samokontrole, govor tijela pa Prva pomoć životno ugroženima na terenu za igru – postupak sudačkog tima. Rad na terenu bit će Istezanje nogometnih sudaca, a stručna predavanja za kontrolore suđenja su Pozicioniranje sudaca i Ocjenjivanje sudaca. Drugog dana u subotu u 7:30 sati se odlazi autobusom na stadion SRC Mladost Čakovec gdje će biti tjelesna provjera nogometnih sudaca od 9:00 sati FIFA fitness test. Nakon povratka u hotel slijede predavanja Timski rad, komunikacija s igračima i Analiza pomoćnog suđenja. U radu po grupama teme će biti Kazneni udarci, Kazneni udarci i stegovne mjere te Pozicioniranje i praćenje akcija. Nedjelja je posljednji dan trodnevnog seminara i bit će zajednički rad sudaca i pomoćnih sudaca na terenu za igru. Teme rada će biti Grupni rad sudačkog tima s naglaskom na obveze i tehniku, Praktični primjeri i vođenje utakmice s osvrtom na prednost u igri te Vježbe pozicioniranja i praćenja. Od 11:00 sati odigrat će se nogometna utakmica Nogometni suci A liste – Pomoćni suci B liste koja će trajati 2 x 30 minuta.

U subotu će se odigrati međunarodni nogometni turnir u sklopu proslave “110 letnica igranja nogometa v Lendavi”, a na njemu će sudjelovati međimurski član 3. HNL Sjever Mladost Prelog. U 15:00 sati Mladost igra sa ZTE-om Zalaegerszeg, a nakon njih Amaterska reprezentacija Županije Zala i slavljenik NK Nafta 1903. U 17:35 sati je utakmica za treće mjesto te u 18:45 finale.

Nogometni klub Zebanec organizira noćni turnir u malom nogometu za seniore i mlađe pionire od petka 5. srpnja do nedjelje 7. srpnja. Turnir počinje u petak u 19:00 sati do kada se i primaju prijave. Učešće za seniore iznosi 400 kn, a nagrade su 3000 kn za prvo mjesto, 1500 kn za drugo mjesto te 700 kn za treće mjesto. Turnir mlađih pionira 2000. godište i mlađi počinje u subotu u 16:00 sati. Tri najbolje ekipe osvojit će pehare, a učešće po ekipi iznosi 100 kn. Svaka ekipa može maksimalno imati 10 igrača, a svaki igrač dobiva jelo i piće.

Udruga stolnotenisača amatera “USTA” u subotu u Društvenom domu u Belici organizira Otvoreni ljetni turnir u stolnom tenisu. Turnir koji počinje u 13 sati.

Na Sportskom ljetu u Nedelišću slijedi atletika od ponedjeljka do petka od 8 do 12 sati. Svaki tjedan sport jedan u Čakovcu pruža mogućnost treniranja u idućem tjednu odbojke na terenu kod Ekonomske i trgovačke škole i tenisa na terenima Teniskog kluba Franjo Punčec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije