Mario Rajf: “Rudar će biti u sredini trećeligaške tablice”

Nogometaši Rudara jučer su u Murskom Središću odigrali uzvratni kvalifikacijski susret i rezultatom 3:3 s Plitvicom iz Gojanca plasirali su se u 3. HNL Sjever. Nakon susreta porazgovarali smo s dosadašnjim predsjednikom kluba i gradonačelnikom Murskog Središća Draženom Srpakom, trenerom Antonom Sršom te kapetanom i vratarom Marijom Rajfom.

Dosadašnji predsjednik Rudara i novoizabrani gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak: “Čestitam gostima koji su odigrali izvanrednu utakmicu, znali smo da će biti jako teško. Naši dečki su pokazali da su nakon četiri – pet godina igranja zajedno zaslužili ovaj uspjeh i pokazali su da spadaju u treću hrvatsku nogometnu ligu. Mi smo došli od trnja do zvijezda. Mi smo prije dvije godine ispali iz one prve županijske lige kao deseti. Rekli smo sami sebi hajdemo si dati mali predah, idemo se posložiti i smanjiti pritisak na te mlade igrače.

To je urodilo plodom, u onoj smo ligi bili prvaci sedam kola prije kraja s 24 boda prednosti. U ovoj ligi smo kao drugi uspjeli u kvalifikacijama doći do višeg ranga. Kao novoizabrani gradonačelnik iz nekih, hajdemo reći, moralnih razloga prema drugim udrugama više neću biti predsjednik Rudara jer moram biti predsjednik svih udruga. Što se tiče Rudara u trećoj ligi pitali su me naši igrači hoćemo li dovesti nove igrače – odgovor je ne! Oni koji su izborili treću ligu oni će ju i igrati, možda uz neke vrlo male modifikacije jer su naši igrači to zaslužili i oni to mogu.”

Trener Rudara Anton Srša: “Rekao sam da će biti teška utakmica, ali jednostavno danas pred ovom publikom nismo smjeli zakazati. To je fenomenalno što se danas ovdje dogodilo. Znao sam da će biti teška utakmica jer oni nisu imali što izgubiti. Mi smo možda bili malo u grču, pogotovo prvo poluvrijeme, daleko smo bili od igrača. Prekid nas je koštao i tamo, koštao nas je i u ovome susretu, no na kraju smo uspjeli.

Hvala svima, hvala igračima, hvala upravi, hvala mojim najbližim suradnicima. Ovo je veliki uspjeh za Rudar. Za treću ligu se moramo pojačati. Igrače nećemo dovoditi reda radi ili na pamet. Danas smo u ekipi imali pet igrača ispod 21 godine, tu uopće nemamo problema. Za treću ligu treba nam igrač ili dva. Za međimurski nogomet je odlično što imamo šest klubova, svi smo si blizu.”

Kapetan i vratar Rudara Mario Rajf: “Hvala svim ljudima koji su nas došli podržati, to nam je veliki motiv za dalje. Što se tiče utakmice boljka su nam prekidi što se i danas pokazalo. Došli smo u neki grč, dogovorili smo se u svlačionici, znali smo gdje su oni jaki, no zabili su nam tako dva gola.

Kod 2:3 imali smo i puno sreće kad se lopta odbila od prečke, kažu da vratnica čuva golmana. Bog čuva pijanca, vratnica čuva golmana, hvala joj na tome. Perspektiva igranja u trećoj ligi nam je sredina tablice, a što se tiče dovođenja igrača on mora biti ekstra klasa koji nam može pomoći. Imamo dosta kvalitete za treću ligu i bez probleme možemo igrati tu ligu, mislim da je sredina tablice realna. Jedva smo čekali treću ligu, sada nas je šest međimurskih klubova i čeka nas puno lokalnih derbija.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije