Povijesni uspjeh Rudara iz Murskog Središća

Rudar Mursko Središće i Plitvica Gojanec odigrali su uzvratni susret za popunu 3. HNL Sjever pred oko tisuću gledatelja, a konačnim ishodom 3:3 Rudar se plasirao u viši rang i došao do povijesnog uspjeha.

Rudar je dobro otvorio susret i imao dvije prigode Darija Šoltića koje su ostale nerealizirane. No Šoltić zabija u 21. minuti. Prima loptu na desnoj strani i šalje ju prizemno u suprotni kut za početno vodstvo domaćina 1:0.


Sve se preokrenulo u samo dvije minute. Iako su igrači Rudara bili upozoreni na opasne prekide Plitvice upravo su takva dva gola primili u samo dvije minute. U 31. minuti bio je ubačaj s lijeve strane. Situacija nije raščišćena pa igrači Plitvice šalju loptu s desne na lijevu stranu. Vratar Rudara Rajf htio ju je boksati, malo je izašao s vrata. Na lijevoj strani loptu umiruje Luka Tomašić, vidio je da je Rajf izvan gola i prebacio ga je za poravnanje na 1:1.

Nakon dvije minuta potpuni preokret i šok terapija za domaće igrače i navijače. Ubačaj je bio s desne strane, najviši u skoku bio je neometan Krunoslav Buhin koji glavom šalje loptu u gol za 1:2. Do kraja poluvremena dominacija je na strani Plitvice, ali golova više nema.

Početak drugog dijela bio je idealan za Rudar. Loptu na rubu kaznenog prostora dobiva Nikola Šoltić, namješta si ju na lijevicu i prizemnim udarcem ju šalje u gol za 2:2.

No već u 50. minuti je 2:3. Prodor Plitvice je bio po desnoj strani, uslijedio je ubačaj u kojemu se najbolje snašao Nino Melnjak koji glavom šalje loptu u mrežu uz stativu za 2:3.

Lomila se nakon toga utakmica jer je bilo jasno da ako Rudar zabije sve je gotovo, a ako Plitivca zabije gol s rezultatom 2:4 oni bi otišli u treću ligu. Najveću prigodu Plitvica je imala u 70. minuti. Nakon kornera puno zbunjenosti i neodlučnosti u obrani Rudara rezultira slobodnim udarcem na rubu kaznenog prostora što je bila idealna prigoda Gojančanima za četvrti gol. Sreća je pomazila Rudar kad se odbila od prečke ispred crte.

Dvije – tri minute nakon toga Rudar zabija za 3:3 i rješava susret. Dario Šoltić je probio desnu stranu, poslao prizemnu loptu u sredinu koju je u gol pospremio iz blizine Alen Kovačić za poravnanje rezultata na veliku radost mnogobrojne publike.

U 75. minuti izravni crveni karton dobio je igrač Plitvice Vinko Horvat zbog starta na Dariju Šoltiću, a u 81. minuti drugi žuti karton zaradio je igrač Rudara Matija Županec.

Susret je završio 3:3 i Rudar se kvalificirao u 3. HNL Sjever! Iskrene čestitke Rudaru, želimo im puno uspjeha u novom rangu natjecanja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije