FOTO: Svečanost uz 60 godina igranja stolnog tenisa u Kotoribi

U nedjelju 16. lipnja u kotoripskom Domu kulture bilo je izuzetno svečano jer je Stolnoteniski klub Kos Kotoriba upriličio proslavu povodom 60 godina igranja stolnog tenisa u Kotoribi. Brojne uzvanike, sadašnje i bivše igrače i prijatelje kluba pozdravio je predsjednik Ivan Špicar. U svom osvrtu na bogatu povijest kluba istaknuo je kako se Kotoriba, uz Čakovec, Šenkovec i Mihovljan svrstava u najstarija stolnoteniska društva u Međimurskoj županiji.

Klub je osnovan daleke 1952. godine kada se grupa gimnazijalaca srela sa stolnim tenisom u školi i ovaj atraktivan sport počela igrati u Kotoribi. Igralo se na improviziranom stolu i s reketima vlastite izrade. Kako je “ping pong” postao nezaobilazan sport kod kotoripske omladine, 1975. godine dolazi do osnivanja kluba. Tako je taj sport, uz nogomet, postao jedan od najpopularnijih sportova u Kotoribi.

Treba spomenuti ljude koji su započeli igrati: Antun i Julije Jauk, Drago Dominić, Ivan i Antun Debić, Alojz Balog, Boris Kanižaj, Ljudevit Fuš  i Vlado Radmanić, kao i one koji su postigli najznačajnije rezultate: Antun Horvat, Vinko Legin, Željko Dolenec, Stanko Sović, Ivan Špicar, Vilenka Horvat, Gordana Tilošanec, Dražen, Anđelko i Zoran Radmanić, Ivica Jakupak, Marinko Lukša i Stjepan Vidović, ali i one pred kojima je kotoripska stolnoteniska budućnost: Filip i Leona Radmanić, Silvija Čukulic, Igor Munka, Stjepan Škoda i drugi.

Klub se u početku zvao DTO Partizan, pa su igrali pod imenom MTČ-Kotoriba, a već nekoliko godina nose ime STK Kos Kotoriba. Veliki sportski uspjeh ostvaren je u sezoni 1990./91. kada su seniori i seniorke igrali u najjačoj hrvatskoj ligi. Danas se prva ekipa natječe u drugoj ligi, četiri ekipe igraju u međimurskim ligama, a veliki trud ulaže se u rad s mladim naraštajima.

U sklopu proslave predstavljena je prigodna monografija o povijesti stolnog tenisa u Kotoribi čiji je autor Alen Zvošec. Svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u razvoju stolnog tenisa uručene su zahvalnice, dok su priznanja prmili OŠ Kotoriba, Općina Kotoriba, Međimurski stolnoteniski savez, Hrvatski stolnoteniski savez, Franjo Flac i glavni sponzori kluba braća Josip i Željko Kos.

Čestitara je bilo mnogo. Među njima su bili općinski načelnik Ljubomir Grgec, međimurski dožupan Zoran Vidović i predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije