Badmintonaši osvojili devet medalja na Prvenstvu Hrvatske

U subotu i nedjelju u dvorani paviljona 20 na zagrebačkom velesajmu u organizaciji HBK Max Zagreb  održano je Prvenstvo Hrvatske 2013. za poletarce  u-11, kadete u-15 i juniore u-19. Na PH je nastupilo 35 poletaraca iz 7 klubova, 33  kadeta iz 7 klubova Hrvatske te 16 juniora iz 7 klubova, a među njima i ekipa poletaraca, kadeta i juniora Badmintonskog kluba Međimurje pod vodstvom glavnog trenera Danijela Zadravca i trenera Tomislava Grubića.

U konkurenciji poletaraca dječaka u-11 naslov prvaka uvjerljivo je osvojio naš Borna Vadlja pobijedivši u finalu Vitu Buchbergera 2:0 (21:13, 21:9). Treća mjesta i brončane medalje osvojili su naš Luka Črep i Ivan Gotesman. Treći naš igrač Ivan Grubić zauzeo je 7. mjesto.

U konkurenciji parova dječaka u-11 naslov su osvojili međimursko-velikogorička kombinacija naš Borna Vadlja / Vito Buchberger pobijedivši u finalu par Ivan Gotesman / Luka Mužak 2:1 (19:21, 21:10, 21:10). Brončane medalje osvojili su naši Luka Črep / Ivan Grubić i Luka Goričan / Dominik Pičak.

U konkurenciji kadeta naslov  je osvojio Filip Jagar. Naši igrači Filip Bel i Lino Zadravec ispali su u četvrtfinalu, a Luka Grubić i Sebastian Krznarić u osmini finala.

U konkurenciji kadetkinja naslov  je osvojila Lea Tandara pobijedivši u finalu našu Elu Trstenjak 2:1 (15:21, 21:17, 21:16) i tako je osvojila srebrnu medalju. Druga naša igračica Barbara Kancijan ispala je u osmini finala.

U konkurenciji parova kadeta  naslov su osvojili Dino Belas / Dominik Doko, a naš par Filip Bel / Lino Zadravec osvojio je brončanu medalju. Naši Luka Grubić s Marinom Šućurom i Sebastian Krznarić s Josipom Meglićem ispali su u četvrtfinalu.

U konkurenciji parova kadetkinja   naslov su osvojile međimursko-zagrebačka kombinacija naša Ela Trstenjak i Lea Tandara pobijedivši u finalu Paulu Barković / Luciju Trgovac 2:0 (21:12, 21:12 ).

U konkrenciji mješovitih parova kadeta naslov su osvojili  par  Andrija Kraljić / Lea Tandara, a naš par  Filip Bel / Ela Trstenjak osvojili su brončanu medalju. Drugi naš par Lino Zadravec / Barbara Kancijan ispao je u četvrtfinalu.

U konkurenciji parova juniorki naše Jelena Novak / Lucija Zadravec osvojile su brončanu medalju, a pojedinačno su ispale u četvrtfinalu. Naš junior Viktor Ružić pojedinačno je ispao u četvrtfinalu kao i u mješovitom paru s Jelenom Novak.

Čestitamo svim našim igračima na osvojenim medaljama. Ovim PH završena je badmintonska sezona gdje su naše ekipe na svim PH 2013 od poletaraca do veterana  osvojile ukupno 23 medalja (4 zlatne, 3 srebrne i 16 brončanih).

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije