Otvorenje karting sezone u Belici

Nakon što je zbog tehničkih problema odgođeno prvo natjecanje u Osijeku zahuktale su se pripreme za prvu ovosezonsku utrku karting Prvenstva Hrvatske što će se održati u Karting centru Belica u Čakovcu. Naziv utrke je “1. Nagrada Prelučke legende – Čakovec 2013.”. Utrka se boduje za Prvenstvo Republike Hrvatske, Nacionalno otvoreno Prvenstvo Republike Hrvatske.

Organizator utrke je Autoklub “RI autosport” kojem će tehnički suport sportske izvedbe pružiti AMKK Cobra iz Virovitice i domaćin Karting udruga Međimurske županije. Na adresu organizatora pristiglo je 40-tak prijava. Svečano otvorenje je danas (nedjelja) u 13:15 sati, prva serija bodovnih utrka u 13:30 sati, a druga od 15:30 sati.     

Sa zanimanjem ćemo pratiti nastavke uzbudljivih prošlogodišnjih natjecanja u konkurenciji kako vozača, tako i klubova i teamova, u kojima se mnogo pozicija podjelilo tek na zadnjem natjecanju sezone u Virovitici. Očekuju nas tako novi dvoboji dosadašnjih prvaka, te ostalih prošlogodišnjih konkurenata za vrh, kao i nekih novih, uglavnom mlađih snaga koje će pokušati dokazati da su zaslužili priliku pokazati da mogu i znaju…

Najviše se, kao i prošle godine, očekuje od klase Mini kart 60, ali značajniji pomak prema prvim naznakama mogao bi biti zabilježen u klasi KF, budući da ima nešto novih vozača, a neki i zbog godina prelaze u veću klasu. Od ostalih novosti spomenimo i da klasa Limač 50 od ove godine vozi dvije utrke, te da je povećana ukupna težina vozača s kartingom u klasi 4 – KZ2. Nakon problema s natječajem za gume odlučeno je da su službene gume za natjecanja u manjim klasama “LeCont” i “Vega”, dok je u većim klasama izglasano korištenje homologirane gume po slobodnom izboru. Detalje je moguće pronaći u tehničkim pravilnicima HAKS-a za karting.

Dio vozača ovu sezonu već je otvorio nastupima na jakim međunarodnim natjecanjima. Zapažene rezultate i mjesta na postoljima ostvarili su Kristijan Habulin, Martin Kodrić i Damian Sekulić, dok su prva vrijedna iskustva skupljali Ivan Žovan i Max Herendić.

U svakom slučaju, usprkos gospodarskoj krizi koja potresa sve grane autosporta i stopira potencijalna sponzorstva, na pragu smo otvaranja nove karting sezone. Nadamo se da će natjecanja pred nama pokazati napredak, a rezultati koje naši vozači ostvaruju na natjecanjima u inozemstvu pravi su putokaz da kvalitetu i talente imamo, donosi haks.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije