Vijesti / Sport
Sport
NK MEĐIMURJE Čakovčani su prvi dio prvenstvene sezone završili na 7. mjestu
Zlatko Premuš

ČAKOVEC

NK MEĐIMURJE Čakovčani su prvi dio prvenstvene sezone završili na 7. mjestu

Nogometaši čakovečkog Međimurja prvi, jesenji dio prvenstvene sezone Treće lige sjever završili su na 7. mjestu (14 4 4 6 20:20 16)

Igrači, stručni stožer i uprava na zajedničkom su se druženju „rastali“ od protekle ne baš uspjele sezone i zakazali novi sastanak  za 1. veljače kada počinju pripreme za odlučujući dio prvenstva.

Prije toga pak je održana konferencija za medije na kojoj su predsjednik Rajko Toplek, trener Vjeran Simunić i kapetan ekipe Danijel Turk dali kratki osvrt na jesenju sezonu i osvrnuli se na sva trenutno aktualna klupska pitanja. Klub inače ove godine slavi 20.-tu godišnjicu djelovanja, ta će se obljetnica do kraja godine kratkom svečanošću također obilježiti.

Predsjednik Rajko Toplek bio je vrlo kratak i realan: „Jesam i nisam zadovoljan odrađenim. Ekipu smo „slagali“ u hodu, tu sam zadovoljan i smatram da smo na pravom putu što ćemo u drugom dijelu prvenstva i dokazati. Rješavamo u hodu i svu ostalu problematiku, podmirili smo uglavnom sve obaveza prvog dijela  prvenstva, zahvaljujem na pomoći nekolicini sponzora,  odgovornima u Gradu Čakovcu i Županiji, bez njih ne bi mogli djelovati, a velika pomoć su mi najbliži suradnici Dušan Turk, Antun Jukić i tajnik Dragutin Miholček. Za nas u upravi neće biti odmora, već traju  određeni razgovori, posebno s jednim velikim imenom međimurskog sporta, nadam se iskreno da će u drugom, dijelu prvenstva biti sve lakše. Na igračkom i organizacijsko-financijskom planu“. 

Kapetan ekipe Danijel Turk bio je također kratak: „Sezona je počela tako da smo na prvim pripremama od ekipe iz proteklog prvenstva ostali samo Štajerec i ja. Trener Simunić nas je ipak u zajedništvu s nekolicinom iz uprave okupio i dobro „u hodu“ posložio ekipu, tijekom prvenstva pak smo dokazali da se može. Krenuli smo tako reći iz ničega,složni smo, u ekipi vlada veliko zajedništvo, imamo odlične članove Uprave i stručni stožer, vjerujem da ćemo u drugom dijelu prvenstva biti još bolji i to dokazati na terenu“.

Za  kraj i trener Vjeran Simunić: “Posljednjih osam mjeseci napravili smo mnogo toga što je dobro obzirom da smo krenuli tako reći iz ničega. Zadovoljan  sam trenutnim  učinkom, u prvenstvo smo krenuli s svima znanim mnoštvom  problema  pa na unatoč toga na kraju polu sezone napravili dobar posao .Ako svi ostanemo na okupu  ova će se ekipa u nastavku prvenstva moći ravnopravno „nositi“ s svim protivnicima. Ekipa je to s vrlo mladim kvalitetnim pojedincima čije vrijeme tek dolazi. U 14 odigranih utakmica, osim one posljednje u Domašincu  nisam bio zadovoljan jednim poluvremenom utakmice s Poletom i Podravinom, u nekim nismo imali sreće, a da ne spominjem posebno neke utakmice u kojima nismo bili „miljenici“ sudaca.

Ova naša ekipa ima veliki potencijal i to je veliki zalog za budućnost. Posebno pak moram spomenuti da je u ovako teškim uvjetima velik i težak posao odradila i naša Uprava što pak mi daje za pravo da pred nastavak prvenstva budem realni optimist“, završio je Simunić.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video