Vijesti / Sport
Sport
VIJESTI IZ KUGLANJA Kako su igrali međimurski klubovi?
A.C.

kuglanje

VIJESTI IZ KUGLANJA Kako su igrali međimurski klubovi?

I dok o prvoj momčadi Željezničara moramo pisati uglavnom loše stvari mladići koji igraju u drugoj momčadi u 2. hrvatskoj kuglačkoj ligi oduševljavaju


Posljednju šansu za osvajanje bodova prije drugog dijela prvenstva kuglači Željezničara propustili su ove subote kada im je u goste došla momčad Đurđenovca. Zbog  katastrofalne igre većeg dijela momčadi gosti su došli do pobjede 5:3, a presudila su 2 čunja (3.360:3.362).

Iako je izgledalo da će ishodu presuditi već velika greška u prvom bloku to na kraju nije jedino odlučilo u korist gostiju. A to u prvom bloku je bio neshvatljiv gubitak poena Franje Gosarića (577) koji tri hica prije kraja ima 1 čunj za srušiti. Dva puta ga promašuje i gubi poen za 3 čunja. Zato je njegov partner Igor Ružić (579) opet odigrao stabilno i donio poen. Drugi blok je pripao kuglačima Željezničara, a pri tome smo opet gledali neuvjerljivog Predraga Turka kojega je mijenjao Bojan Košak i zajedno su uspjeli srušiti samo 543 čunja, no ipak su osvojili poen. Novo ime u šestorki Luka Štrukelj (570) je također osvojio poen i tako se prije zadnjeg bloka krenulo vodstvom 3:1, uz ravnih 50 čunjeva plusa. I iako se to vodstvo u čunjevima i povećavalo i smanjivalo tijekom nastupa zadnjih kuglača oni su se previše igrali sa srećom koja im je ovoga puta okrenula leđa, prije svega zbog njihove izrazito loše igre, pogotovo u zadnjem, odlučujućem setu. Kada u tom momentu dvojica kuglača najviše državne lige sruše 251 čunj (124+127) onda je to katastrofa, a bodovi odlaze protivniku. To je uspjelo Denisu Košaku (540) i Zoranu Jagiću (551).

Tako je jesen završena na posljednjem mjestu tablice sa 2 od realno planiranih 6 bodova, a to u praksi znači da su šanse za ostanak u ligi svedene na minimum. Prvenstvo se nastavlja u siječnju slijedeće godine i do onda će trebati štošta izmijeniti.

2. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA - SJAJNI MLADIĆI

I dok o prvoj momčadi Željezničara moramo pisati uglavnom loše stvari mladići koji igraju u drugoj momčadi u 2. hrvatskoj kuglačkoj ligi oduševljavaju. U 7. su kolu gostovali kod favoriziranog varaždinskog imenjaka i pobijedili, ma što pobijedili, pregazili domaćine 6:2 i pri tome ponovno srušili momčadski više čunjeva nego oni iz prve momčadi, pa se sada u šali već ne zna koja je prva, a koja druga momčad.

U Varaždinu gotovo sve je bilo jasno već nakon prvog bloka u kojemu je sjajna trojka Čakovčana osvojila sva tri poena, najbolji kuglač utakmice Luka Štrukelj (615), Goran Vrček (579) i Zvonimir Turk (549). Uz 3:0 vodstvo ostalima su donijeli i 42 čunja prednosti. Za razliku od prve momčadi druga je to znala sačuvati, a Luka Hojski (578) je u završnici dodao još jedan poen. Uz njega razliku su čuvali Božidar Igrec (550) i Noa Branilović (538). Za ovaj uspjeh treba pohvaliti i trenera Nikolu Turka koji je izrazito studiozno postavio sastav, pravog igrača na pravog suparnika. Ova liga igra još dva kola do kraja jeseni, a u slijedećem u goste dolazi Lepoglava protiv koje ovakvom igrom ne bi trebalo biti problema.


3. HRVATSKA KUGLAČKA LIGA - DVA PORAZA

Zanatlija je u ovom kolu bio slobodan pa nema pobjede međimurskih predstavnika. Dubravčan iz Donje Dubrave poražen je od križevačke Elektre 2:6, a Prosvjetar od koprivničkog Željezničara 3:5. Dubravčan je utakmicu protiv Elektre odigrao bolje nego neke ranije, čak su i vodili nakon prvog bloka 2:1, ali je naišao na ukupno momčadski raspoloženijeg protivnika pa nije uspio do bodova. Poene za Dubravčan osvojili su konstantno dobri Željko Igrec (558) i Hrvoje Grotić (494), a do poena nije uspio čak ni najbolji u redovima Dubravčana Ivan Harandi (560).

Prosvjetar je u Koprivnici pružio jači otpor nego se očekivalo pa je u poenima poražen minimalno. Za puni uspjeh trebala bi barem još dva solidna rezultata, poput osvajača poena Josipa Šarića (545), Ivana Pigaca (537) i Emila Horvata (522). U ovoj ligi već sada se nastavlja i s dva kola drugog dijela. U slijedećem kolu Zanatlija će do dva nova boda kao domaćin Koprivnici, Prosvjetar bi mogao nešto kod varaždinskog Obrtnika 2011, a Dubravčan je slobodan.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video