Vijesti / Sport
Sport
BIVŠI GOLMAN, A SADA TENISAČ Krbulja mu sportski dom: Pehar piramide u Filipovim rukama
List Međimurje

FILIP FABIĆ IZ DONJE DUBRAVE

BIVŠI GOLMAN, A SADA TENISAČ Krbulja mu sportski dom: Pehar piramide u Filipovim rukama

Krbulja mu je bila sportski dom od malenih nogu, a prva sportska ostvarenja dogodila su se u nogometu

No, s prestankom igranja nogometa, odnosno odlaskom s golmanske pozicije, Filip Fabić iz Donje Dubrave vratio se 2018. godine svojoj prvoj sportskoj ljubavi, tenisu. 

- Tenis je moj sport oduvijek, iako nisam ništa manje volio ni nogomet. Ali, narančasti tereni su me oduvijek vukli i njima sam se posvetio. U Teniskom klubu Dubravčan je odlična ekipa u kojoj djeluje više od stotinu aktivnih igrača, a mnogi od njih su i teniske legende u Međimurju, ali i šire. Takva podrška i motivacija gura vas do krajnjih granica, a tada dolaze i rezultati, rekao je Filip koji je ove godine po prvi put osvojio klupsku tenisku piramidu.

U stalnoj je seniorskoj i veteranskoj postavi Dubravčana na svim natjecanjima, a najveći uspjesi s ekipom su mu prvo mjesto prošle godine u veteranskom teniskom prvenstvu Međimurja te treće mjesto u 3. Hrvatskoj teniskoj ligi. 
Individualan sport, ekipne pobjede

- U svim tim mečevima igrao sam na prvim pločama i protiv jakih igrača, ali uvijek uz potporu svojih suigrača. Koliko god tenis bio individualan sport i u svakom trenutku meča može presuditi neka individualna prednost ili nedostatak, ekipa je iza vas i gura vas. A o prijateljstvu da ne govorimo, ispričao nam je Filip. 

O svjetskim teniskim idolima može puno reći, no na njegov osobni rast u teniskim sferama najviše su utjecale međimurske teniske legende, članovi TK-a Dubravčan Boris Pongrac iz Goričana i Davor Vurusic Vura z Čakovca.

Filip uz tenis ipak nije do kraja napustio ni nogometne travnjake pa u ono malo slobodnog vremena koje ima, trenira golmane NK-a Dubravčan te opet potvrđuje onu rečenicu s početka teksta – Krbulja je moj sportski dom. 

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3576

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video