Vijesti / Sport
Sport
FOTO Mladi košarkaši Donjeg Kraljevca sudjelovali na turniru u Bosanskoj Krupi
KK Donji Kraljevec

MEMORIJAL TURNIR

FOTO Mladi košarkaši Donjeg Kraljevca sudjelovali na turniru u Bosanskoj Krupi

Proteklog vikenda U17 ekipa Košarkaški Klub Donji Kraljevec sudjelovala je na 18. Memorijalnom turniru Fikreta Avdagića kod sada već starih prijatelja iz Bosanske Krupe

Prijateljstvo je to koje traje već gotovo dvadeset godina i itekako je nadišlo okvire igranja košarke. 

FOTO Mladi košarkaši Donjeg Kraljevca sudjelovali na turniru u Bosanskoj Krupi Fotogalerija

Na turniru su sudjelovale četiri ekipe: Oficijelna stranica KK “Bosna XXL” Bihać, KK"Bratstvo"Bosanska Krupa, Okk Sana Sanski Most i mi.

Ždrijeb nam je donio polufinalnu utakmicu protiv višegodišnjih osvajača turnira iz Bihaća, KK Bosne XXL te smo zbog gužve i zastoja na granici doslovno iz autobusa uletjeli u tenisice i odigrali apsolutni triler, usudili bismo se reći finale prije finala, u kojem smo na izjednačenom rezultatu na kraju utakmice imali dva bacanja za pobjedu, a u produžetku sekundu prije kraja zabili za pobjedu, no naše slavlje prekinuo je zvižduk suca dosudivši (li-la) korake.

Ne moramo ni govoriti koliko je teško ekipi pao taj poraz. No to je košarka i zbog toga je volimo.

U utakmici za treće mjesto protiv ekipe iz Sanskog Mosta važno je bilo podići ekipu koja se nekako probudila u drugom poluvremenu i relativno lako privela utakmicu kraju te je tako osvojila treće mjesto, dok je pobjednik turnira bila već spomenuta ekipa Bosne XXL. Sve u svemu, još jedno odlično sportsko iskustvo ususret početku nove košarkaške sezone.

No, kao što smo i na početku rekli, nije to bilo samo sportsko druženje.Gostoljubivi domaćini pobrinuli su se da nam boravak u Bosanskoj Krupi i ovaj put ostane u prelijepom sjećanju.

Uz nova prijateljstva i zajednička druženja, posjetili smo izvor rijeke Krušnice, rijeke koja je pitka čitavim svojim tokom, od izvora sve do njenog ušća u prekrasnu Unu, prošetali gradom, pojeli hrpu odličnih ćevapa i vratili se kući puni dojmova i uspomena.

A sada u nove košarkaške pobjede. Vidimo se na tribinama!
 

Najnovije

Reci što misliš!