Vijesti / Sport
Sport
BRAVO ZA NAŠU MEĐIMURKU Čakovčanka Tijana Korent druga u svijetu na preskoku
HGS

SVJETSKI KUP

BRAVO ZA NAŠU MEĐIMURKU Čakovčanka Tijana Korent druga u svijetu na preskoku

Naša Tijana Korent druga je u svijetu

Tin Srbić treću godinu zaredom ukupni je pobjednik Svjetskog Challenge kupa na preči! Tijana Korent druga je na preskoku u 2023. godini! U spektakularnom finalu prepune Accor Arene u Parizu aktualno olimpijsko srebro i prvak Europe na preči zauzeo je 5. mjesto, dok je Tijana Korent bila šesta.

Tin je u 31. finalu Svjetskog kupa izveo svoju najjaču vježbu sa startom 6.3, no dogodila mu se pogreška pred kraj vježbe, a onda i pad na saskoku zbog čega je završio kao peti sa 13.100 bodova. Slavio je Tajvanac Chia-Hung Tang sa 14.950 (start 6.3).

Naša Tijana Korent do šestog mjesta u svom 45. finalu Svjetskog kupa u karijeri i drugog mjesta u ukupnom poretku preskokašica ove sezone u Challenge kupu došla je zahvaljujući dva vrlo dobro odrađena skoka (12.800 i 13.100) i ukupno 12.950 bodova. Slavila je Meksikanka Alexa Moreno (14.075), a trofej za ukupnu pobjedu Tijani je uzela danas srebrna Australka Georgia Godwin.

– Peto u nizu finale ove sezone za mene na SK-u… Zadovoljna sam s odrađenim finalom. Bilo je bolje nego u kvalifikacijama. Ponosna sam i sretna što sam na ovako velikom natjecanju i na ovako velikoj pozornici odradila svoje skokove i ostala mirna. Danas je bilo i proglašenje najboljih na svjetskoj rang listi. S malom žalošću mogu reći da me Australka pobijedila, ali biti iza takve cure na rang listi i biti uopće drugi, puno mi znači. Ne volim isticati svoje godine, ali moram reći da sa 34 godine i dalje mogu biti tu negdje pri vrhu, mogu skupiti dovoljno bodova da budem druga na rang listi. Ponekad možda to i ja osobno premalo cijenim, ali sretna sam što sam ove godine uspjela postići taj rezultat. Nakon ovoga slijedi mala pauza i onda se ponovno vraćam u dvoranu jer slijede pripreme za novu sezonu – rekla je Tijana Korent nakon finala, javlja Hrvatski gimnastički savez.

Tin Srbić, Filip Ude i Tina Zelčić neće imati pauzu sljedećih tjedana, jer oni su hrvatski predstavnici na SP-u u Antwerpenu put kojeg kreću 25. rujna. No, gimnastičari još trebaju odraditi i finale CRO-GYM lige koje ih čeka u subotu, 23. rujna u SC Lučko.

Najnovije

Reci što misliš!