Plivaj i uživaj!

Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec organizirao je u ponedjeljak 7. svibnja 2013. međunarodne sportske igre u vodi za učenike s posebnim obrazovnim potrebama. Igre pod nazivom Plivaj i uživaj! održane su na Gradskim bazenima Čakovec, a na igrama su sudjelovale četveročlane ekipe iz Zagreba, Varaždina, Koprivnice, Pule, Čakovca i Lendave (Slovenija).  Natjecanje se sastojalo od 5 različitih igara tijekom kojih su sudionici pokazali svoje motoričke sposobnosti, ali sposobnosti prepoznavanja oblika, povezivanja i zaključivanja.

Najuspješnijom se ekipom pokazala družina iz Varaždina, drugo je mjesto pripalo čakovečkoj ekipi, dok su treće mjesto osvojili učenici iz Pule, koji su prvi put sudjelovali na ovim igrama. Učenici pulske Škole za odgoj i obrazovanje izveli su prilikom dodjele medalja istarski ples Balun.

Ples prije dodjele priznanja

Ovogodišnje su igre bile treće uzastopne, a iz godine u godinu raste broj ekipa koje sudjeluju na igrama. Učenici pristigli iz različitih dijelova Hrvatske te jedna slovenska ekipa okupili su se rano ujutro u čakovečkom Centru za odgoj i obrazovanje, gdje su ih čekale njihove voditeljice. Sam program na bazenima započeo je zagrijavanjem učenika i pripremom za natjecanje koje je trajalo sat vremena. Nakon što su ekipa završile s natjecateljskim dijelom programima, svi su rado iskoristili slobodno vrijeme i mogućnost da bazene iskoriste u rekreativne svrhe.

Dodjela priznanja svim sudionicima i medalja najuspješnijima održana je točno u podne u prostorima Gradskih bazena. Sudionicima se obratila ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, gospođa Dragica Benčik, koja je uručila priznanja i medalje.

Podjela priznanja i medalja

Posebno iznenađenje učenicima su priredili gosti iz Pule koji su u svojim nošnjama izveli tradicionalni istarski ples Balun i tako ovu dodjelu medalja učinili svečanijom. Po svršetku službenog dijela programa, svi su sudionici zajedno ručali, nakon čega su se neki uputili kućama, a neki iskoristili sunčani dan i razgledali znamenitosti Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije