Vijesti / Sport
Sport
ČAKOVEC Jeste li spremni za 'ČAK BAJK' biciklijadu?
Grad Čakovec

IDEMO BICIKLIRAT

ČAKOVEC Jeste li spremni za 'ČAK BAJK' biciklijadu?

Povodom Dana Grada Čakovca, gradska sportska zajednica uz podršku Grada Čakovca organizira 2. čakovečku biciklijadu pod nazivom „ČAK BAJK“

Biciklijada će biti održana u nedjelju 28. svibnja od 9 do 18 sati, a održat će se na cijelom području Grada Čakovca. Osim na Trgu Republike u Čakovcu, sudionici biciklijade moći će posjetiti svih 13 mjesnih odbora u sastavu grada gdje će se na prigodnom punktu moći osvježiti i dobiti pečat u knjižicu. 

čak bajk Fotogalerija

Sudionici biciklijadu mogu započeti u bilo kojem od 14 punktova, a sami će odrediti dionice koje žele voziti. Čakovečki mjesni odbori već danima pripremaju i organiziraju svoje punktove. Predsjednik MO Šandorevec Dejan Tomašić izjavio je kako će njihov punkt u središtu sela kod nogometnog igrališta opet biti jako zanimljiv.

„Iskoristili smo biciklijadu da napravimo druženje svih udruga i građana, a u blizini je i vatrogasni dom pa ćemo imati i dan otvorenih vrata“ rekao je. U Savskoj Vesi punkt će također biti kod nogometnog igrališta, a u prigradskom naselju će biti dobra ponuda za sve koji se zaustave. „Pripremili smo osvježenje, kolače i veće količine kobasica tako da očekujemo da sudionici biciklijade malo duže zadrže“ naglašava predsjednik MO Savska Ves Srećko Vranović Brc.

I u drugim čakovečkim mjesnim odborima pripremaju se za ovu nedjelju i poručuju kako će sve, uključujući i vremenske prilike, biti u najboljem redu. Startninu koja za odrasle iznosi 2, a za djecu 1 euro moći će uplatiti na punktovima u Čakovcu, Novom Selu Rok i Šandorovcu. Svi koji uplate startninu dobit će na poklon vrećicu/torbu s oznakom biciklijade, flašicu vode i zdravu namirnicu – jabuku.

Cilj biciklijade je povećati svijest o zdravim životnim navikama, važnosti održivog prijevoza i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena. Pozivaju se svi Čakovčani, ali i žitelji drugih dijelova Međimurja da se uključe u Čak Bajk i da se pritom pridržavaju svih prometnih propisa.

Najnovije

Reci što misliš!