Dušan Mikolaj: “Bojim se puštanja i nenormalnih rezultata”

Nogometašima Čakovca slijedi žestoka borba za opstanak u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi sjever. Nakon subotnje pobjede nad Koprivnicom 4:0 porazgovarali smo s predsjednikom i trenerom Dušanom Mikolajom.

eMedjimurje.hr: Koprivnicu ste dobili s visokim rezultatom, kakav je Vaš komentar susreta?

Mikolaj: Utakmica je bila teška za nas. Nakon pet uzastopnih poraza odigrali smo pametnu utakmicu i s tri boda smo došli do pozicije da se maknemo sa začelja. Dobili smo samopouzdanje, vjeru da možemo. Bojao sam se čak da se više ne možemo vratiti i da će biti problema.

eMedjimurje.hr: Kakvo je stanje s igračkim kadrom, danas je bila samo jedna izmjena?

Mikolaj: Imali smo ogromnih problema. Naš ponajbolji igrač Cvetković danas nije igrao zbog bolova u bubrezima, jedan igrač je na žalost radio, jedan je bio na svadbi, jedan nije došao. Bilo nas je stalno 16 – 17, tako i treniramo, stjecajem okolnosti bilo nas je malo. Idući tjedan imamo jako bitnu utakmicu s Prelogom gdje trebamo izvući povoljan rezultat. Nakon toga još imamo tri kola i mogli bismo izboriti opstanak što nam je najvažnije.

eMedjimurje.hr: Koliko bodova bi Vam trebalo do kraja da osigurate ostanak u ovom rangu natjecanja?

Mikolaj: Trebali bismo osvojiti još najmanje šest bodova da bi bili treći odostraga te sedam ili osam bodova da bismo bili četvrti odostraga. Bojim se puštanja, puno je utakmica po meni nenormalno odigrano, rezultati su nenormalni. Kada bi svi igrali korektno do kraja mi bismo ostali u ligi.

eMedjimurje.hr: Ritam srijeda – subota sigurno je utjecao i na treninge proteklih tjedana.

Mikolaj: Nismo mogli normalno trenirati zbog toga što smo igrali utakmice ritmom srijeda – subota. To je bio veliki problem, nismo mogli ni punim intenzitetom trenirati. Sad je to iza nas, za nas je odlično da igramo samo subotama. Odmorni smo za svaki susret, idemo odigrati prvi susret pa tako redom svaku slijedeću. S obzirom da smo u pripremama malo kiksali, lošije smo radili, ne bi bili pravi da se igra srijeda – subota. Na svakom treningu nas je bilo 15 – 16, rezultat s Koprivnicom je došao u pravo vrijeme.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije