INTERVJU: Ivan Blažek, predsjednik NK Trnava Goričan

Praznik rada ove godine bio je poseban za  Nogometni klub Trnavu iz Goričana.  Pokrenuli ste jednu lijepu nogometnu priču.

U srijedu na praznik rada svečano su otvorene  obnovljene  prostorije NK Trnave.  Ukupna vrijednost izvršenih radova na objektu  iznosila je 354.200  kuna. Većinu sredstava financiralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU , a ostatak su bila sredstva Općine Goričan. Ovom prilikom još jednom zahvaljujemo načelniku Mariu Mohariću  i predsjedniku vijeća Robertu Katancu na velikoj pomoći  i trudu kojeg su uložili da se ovaj projekt realizira.  Svakako je tu i doprinos  sportskog direktora Zdravka Bašneca-“Zeca ” koji je također puno pomogao u obnovi objekta. – kazao je Ivan Blažek predsjednik NK Trnava Goričan


eMedjimurje.hr: Što je i tko NK Trnava danas?

Nogometni klub Trnava  je jedan od najstarijih nogometnih klubova u Međimurju. Danas je prije svega jedan zdrav i ambiciozan sportski kolektiv. U klubu je registrirano 120 igrača u svim selekcijama što je posebno važno i čime se posebno ponosimo, oko 100 mladih nogometaša u  klupskom pomlatku: početnici, imači, mlađi pioniri, pioniri i juniori.

Seniorski sastav čine isključivo domaći igrači. Istaknuo bih da smo za trenera seniorske ekipe angažirali Danijela Štefulja, sigurno najpoznatije nogometno ime u našem kraju. Želja nam je da svoje iskustvo i znanje koje stekao igrajući godinama u Varteksu, Dinamu  i klubovima   Bundeslige  prenese na naše igrače. U odgovor na pitanje što je NK Trnava danas svakako moramo uključiti i naše navijače, naše simpatizere, brojne roditelje naših igrača, koji su, svatko prema svojim mogućnostima, uz naš klub, pomažu u njegovu radu, pa klub bez njih sigurno ne bi bio to što jest.         

eMedjimurje.hr: Neupitno je da se Vašim dolaskom te novim tajnikom Ivanom  Žvorcom na čelo kluba očekuje da se  nogomet u Goričanu pokrene iz letargije. Koliko ste osobno zadovoljni dosad učinjenim?

Odmah ću otvoreno reći kako mnogi pokazatelji ukazuju da se dosad učinilo podosta toga, no moj je profesionalni i osobni moto da se uvijek može i mora bolje i više! Pokrenuli smo jednu lijepu i kvalitetnu, ambicioznu , ali perspektivnu nogometnu priču, kroz koju smo klupsku infrastrukturu i logistiku već sada podigli na višu razinu, okupili smo  velik broj kvalitetnih mladih nogometaša iz Goričana, okupili kvalitetan trenerski kadar. 


eMedjimurje.hr: Koji su sportsko-organizacijski prioriteti i planovi za budućnost?

Prioritet našega kluba i aktualne uprave je stvoriti što bolje i kvalitetnije uvjete za rad . Uz to, naš cilj je da vratimo  nekoliko domaćih igrača i najesen krenemo u borbu za povratak u višu ligu što Goričan sigurno zaslužuje.  

Spomenuo sam da u klubu imamo pet mladih uzrasnih kategorija. Taj dio smo dobro pokrenuli i želja nam je da krenemo s formiranjem nogometne škole za mlade po uzoru na  sredine kod kojih to već uspješno funkcionira jer je upravo to – uvjereni smo – budućnost našega kluba.       

Zato je potrebno puno rada i truda, naravno i ponešto novaca, no prije svega strpljenja i vjere u ono što radimo. Mi u klubu toga smo svjesni, svjestan je toga i dobar dio naših navijača i simpatizera. Isto tako svjesni smo da koliko god dobroga napravili na afirmaciji mladih, pažnja jednog dijela naših navijača i simpatizera, bit će usmjerena samo na prvu ekipu i njezine rezultate.
Za kraj zahvaljujem svim ljudima koji su za 1. maj odradili ogroman posao vezan uz organizaciju velike fešte na čelu s  Mirčijem, Lenkecom i Zvjezdanom, kuharima  Kikiju i Nikoli, ekipi iz Loke:  Mirko, Božidar, Damir, Željko, Lukrecija, David  te članovi uprave Cola,  Petar M., Robi i Andrej. – istaknuo je Ivan Blažek

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije