Vijesti / Sport
Sport
POTPISAN UGOVOR Međimurska županija i u 2023. godini nastavlja sufinancirati razvoj lovstva
MH

NASTAVAK SURADNJE

POTPISAN UGOVOR Međimurska županija i u 2023. godini nastavlja sufinancirati razvoj lovstva

Lovački savez Međimurske županije broji gotovo 1.200 lovaca i lovkinja

Lovstvo u Međimurju ima dugu tradiciju, a broj lovaca i lovkinja okupljenih u 20 lovačkih društava popeo se na gotovo 1.200 te čine okosnicu Lovačkog saveza Međimurske županije. Kako bi se nastavio kvalitetan rad Saveza i lovačkih društava župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec potpisali su Ugovor o sufinanciranju razvoja lovstva kojim Županija nastavlja podupirati aktivnosti međimurskih lovaca.

POTPISAN UGOVOR Međimurska županija i u 2023. godini nastavlja sufinancirati razvoj lovstva Fotogalerija

- Potpisivanjem Ugovora nastavljena je dobra suradnja koju Međimurska županija ima s Lovačkim savezom. Veseli me da se povećava broj lovkinja i lovaca te je samo prošle godine ispit za lovce položilo novih 73 kandidata. Želja nam je i dalje čuvati lovačku tradiciju, kako zbog uloge lovaca u prirodnoj ravnoteži, tako i zbog dobrog gospodarenja lovištima.  Financijska potpora u iznosu od 35.000 eura dodijeljena je s ciljem kako bi lovozakupnici mogli ispunjavati uvjete gospodarenja lovištima sukladno zakonskim propisima, rekao je župan Posavec te zahvalio Lovačkom savezu Međimurske županije na svemu što rade ujedno najavivši da će se lovci i ove godine uključiti u obilježavanje Dana Međimurske županije gdje će predstaviti svoju kulinarsku i glazbenu tradiciju.

Predsjednik Lovačkog saveza Međimurske županije Ljubomir Grgec s ponosom je nabrojao dosadašnje aktivnosti i brojne planove koji su pred njima.

- Mogu s ponosom reći da su sva naša lovačka društva u prošloj godini pozitivno poslovala te ostvarila zacrtane planove. Ne strahujemo za razvoj lovstva u Međimurju na čemu moramo zahvaliti i Županiji koja je uvijek imala sluha za naše potrebe. Dobivena sredstva Međimurske županije utrošit ćemo za nabavku divljači, prehranu te investicije koje zakonodavac stavlja pred nas, rekao je Grgec te dodao da je Lovački savez nabavio mašine za streljaštvo, za parkur, pri čemu im je Hrvatski lovački savez pomogao sa 100.000 kuna, dok je vrijednost cijele investicije 250.000 kuna. Kao lokacija određeno je LD 'Prepelica' Mala Subotica.

- Podršku lokalne samouprave imamo, a s projektom idemo i prema europskim fondovima, najavio je Grgec.

Potpisivanju Ugovora o sufinanciranju razvoja lovstva nazočili su potpredsjednici Lovačkog saveza Međimurske županije Ivica Varga i Mladen Moharić te tajnik Saveza Mladen Lacković.

Najnovije

Reci što misliš!