POSTAO MEĐUNARODNI SUDAC

KUGLANJE Međimurje ima međunarodnog suca – Josipa Filajdića!

Ovime je Međimurski kuglački savez dobio prvog međunarodnog suca

Ono što je pred kratko vrijeme bilo nezamislivo ostvareno je ovih dana. Međimurje je dobilo prvog međunarodnog kuglačkog suca. To je Josip Filajdić, član čakovečkog Željezničara, koji je uspješno položio ispit, uspješno prošao sva iskušenja koja su kandidati imali na testiranjima provedenima u dva vikenda u Zagrebu i Mariboru.

Ovime je Međimurski kuglački savez dobio i prvog međunarodnog suca, a na to su posebno ponosni i u Željezničaru koji tako nastavlja s djelatnostima i van samog natjecateljskog. Naime, nakon što su tijekom prošle sezone čak tri njihova člana (Zvonimir Žinić, Bojan Košak i Denis Košak) uspješno prošla školovanje za trenera kuglanja pri Sportskom učilištu u Zagrebu, u od Ministarstva turizma i sporta verificiranim programima, sada su u svojim redovima dobili i prvog međunarodnog suca.

Pravo vatreno krštenje novi će međunarodni sudac imati uskoro i to u susjedstvu. U Varaždinu se u drugoj polovici svibnja održava Svjetsko kuglačko prvenstvo i tu će jedan od sudaca biti i Josip Filajdić.

Bilo bi interesantno znati koji to sve sportovi u Međimurju imaju međunarodne suce, obzirom da se na ove takozvane “male sportove” uvijek gleda malo s visine, a oni često imaju daleko veća dostignuća nego “veliki”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije