SVE SE MOŽE KAD SE HOĆE

PETAR BOŽEK Uspješan student i sjajan nogometni golman posvetio se radu s mladim golmanima

Nedavno je pokrenuo i Instagram profil putem kojeg želi pokazati pravilne vježbe za golmane

Student završne godine DOBA Fakulteta, zaposlenik u Međimurskim vodama, golman u ASV Sankt Martin an der Raab, trener golmana i početnika U-8 u NK Naprijed Cirkovljan te trener golmana u NŠO Mala Subotica, sve je to Petar Božek.

Petar je rođen 2. rujna 1998. godine u Čakovcu i od svoje je pete godine u golmanskim vodama započevši s rukometom u Rukometnom klubu Prelog. S 12 godina odlazi na nogometni gol na kojem ostaje i dan danas. Započeo je kao golman u NŠ Međimurje-Čakovec. Nakon toga, odlazi na školovanje u Koprivnicu gdje već s 14 godina počinje živjeti samostalno, odvojen od roditelja i počinje trenirati za NK Slaven Belupo u kojem ostaje do kraja svog srednjoškolskog školovanja.

Vraća se u rodni grad Prelog gdje pola godine igra za NK Mladost Komet Prelog, a nakon toga odlazi u NK Črenšovci i ŠNK Radgona u Sloveniji. U tom vremenskom razdoblju, radio je kao kontrolor kvalitete žičanih opruga i jezgri u poduzeću LPT d.o.o.

Nakon Slovenije, Petar se vraća u Hrvatsku te se netom prije pandemije pridružuje redovima NK Graničar Đurđevac koji je u to vrijeme bio u 3. HNL Sjever.

Iste godine, na ljeto 2020. godine, Petar svoju golmansku karijeru nastavlja u Austriji i to prvo u SV Heiligenbrunn, a potom 2021. odlazi u ASV Sankt Martin an der Raab čiji je član i danas. Od 2020. godine Petar je zaposlen kao čitač vodnih usluga u Međimurskim vodama, a iste godine na jesen upisuje Menadžment u suvremenom poslovanju na DOBA Fakultetu u Mariboru te počinje trenirati mlade golmane u NŠO Mala Subotica. Godinu kasnije preuzima i golmane seniorske ekipe NK Naprijed Cirkovljan, a nakon toga i početnike U-8 istog kluba.

Danas je Petar zaposlenik Međimurskih voda, trener golmana i početnika U-8 NK Naprijed Cirkovljan i trener mladih golmana u NŠO Mala Subotica. I sam je golman u ASV Sankt Martin an der Raab u Austriji. Uz sve to, Petar je odličan student, sada završne godine DOBA Fakulteta, a njegovo zalaganje i ocjene na fakultetu prepoznao je i Grad Prelog pa je Petar krajem prošle godine dobio nagradu i priznanje grada Preloga kao jedan od najboljih studenata grada Preloga s prosjekom ocjena 4,77.

Uz sve obaveze koje ime, Petar je uspješan u svemu što započne, a sada se želi okušati i u “influencerskim vodama” pa je otvorio Instagram profil Modern GK training by PB putem koje želi pokazati pravilne vježbe za golmane i način na koji ih izvoditi. No, ni sve ove obaveze ga ne umaraju, jer već sad razmišlja kako će upotpuniti vrijeme kad završi fakultet.

U svemu što radi ima veliku podršku obitelji i prijatelja, a najveća podrška u svemu mu je zaručnica Irena koja mu uvelike pomaže u organizaciji obaveza i podrška mu je u ostvarenju svih njegovih zamisli i ideja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije