NE MOŽE BEZ SPORTA

MARIO TOMAŠEK IZ DOMAŠINCA Sportom se čuva zdravlje

Načelnik Općine Domašinec vrlo je aktivan na sportskom polju

– Nije da sam imao nekih zdravstvenih problema, no kad sam primijetio da su mi se kilogrami počeli sve lakše nakupljati, okrenuo sam se sportu, počinje razgovor o sportskim aktivnostima 42-godišnji Mario Tomašek iz Domašinca. Domaća javnost ga zna kao načelnika Općine Domašinec, poduzetnički krugovi kao direktora obiteljske tvrtke, a sportaši kao trkača rekreativca, a odnedavno i vježbača.

Intenzivnije se sportom počeo baviti unatrag tri godine, trčanjem, funkcionalnim treninzima, veteranskim nogometom, a prije toga igrao je dvoranski nogomet. Motivira ga želja za očuvanjem zdravlja i boljom formom.

Politika i forma 

– S obzirom na način života, posao, pa bavljenje politikom zbog čega se puno krećem u krugovima gdje se pije, jede, a malo kreće, sve sam više osjećao teret takvog načina života. Shvatio sam da se moram pokrenuti, kaže Tomašek.

>> MARIO TOMAŠEK IZ DOMAŠINCA Sportom se čuva zdravlje

Osim toga, djeca, osamnaestogodišnja Nika i četrnaestogodišnji Florijan već su veći pa ima više vremena posvetiti se sebi. Supruga Melita velika mu je podrška, a i sama ga svojim primjerom potiče na kretanje.

– Melita je također počela trenirati, prvo aerobik, pa teretana, funkcionalni trening, onda smo se zajednički motivirali na trčanje, otkriva Tomašek. Često s društvom odlaze na razne utrke. Obavezno sudjeluju u gotovo svakoj domaćoj, a svaka dva tjedna odu i na neku utrku u bližoj okolici, uglavnom su to kategorije i dionice koje im kao amaterskim trkačima nisu prenaporne. 

– Ima nas koji smo jako kondicijski potkovani, a ima i nešto slabijih. Ja sam rekreativac, nešto slabiji. Najviše smo trčali 7,5 kilometara u Legradu, a nekakva norma nam je oko pet kilometara. Trčimo jednom tjedno, supruga i dva, tri puta. Najveća dionica koju smo uspjeli istrčati bila je virtualna humanitarna utrka Wings for life, 12,5 kilometra, priča nam ovaj trkač. Nogomet je sport koji ga najduže okupira, već duga dva desetljeća.

Možda jednom zabijem i gol 

– Dvadeset godina sam u nogometu, dvoranskom nogometu. Moja pozicija je bočni, a povremeno me prebace u vezu i napad pa možda postoji mogućnost da jednom zabijem i gol, govori smijući se Tomašek. Odnedavno se bavi funkcionalnim treninzima s kojima ga je upoznala još jedna aktivna političarka i prekaljena trkačica, Dijana Novak, ujedno i predsjednica Općinskog vijeća Domašinec.

Trenira dva do tri puta tjedno, ovisno o veteranskoj nogometnoj ligi. Sve te aktivnosti i druženja koja ih prate, blagonaklono djeluju i na fizičko i na psihičko zdravlje. Zato Tomašeka ne opterećuju rezultati.

– Važno mi je da se družim, rekreiram. Nemam nekakve rezultatske  ciljeve, cilj mi je ostati zdrav. Što se tiče trčanja tu me kolegica Dijana motivira i potiče na dulje dionice. Ako se uspijem kondicijski spremiti, možda ove godine padne i koja dulja trka. Ako bih i išao na nešto takvo, ipak ne bi htio doći na cilj zadnji ili iza nekih koji su i tridesetak godina stariji od mene, iskren je Tomašek.

Ponosan je na svoj mali tim trkača koji čini lokalna ekipa. Počeli su se skupljati rekreacijski, iz zabave, a s vremenom su postali redoviti trkači koji ne propuštaju treninge, a ni obližnje utrke. 

*Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.540

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije