NK PUŠĆINE

BURNA SKUPŠTINA U Pušćinama se (opet) lome koplja!

Cijelo selo našlo se pred važnom odlukom - prepisati nogometni klub na Općinu Nedelišće ili ne?

Skupština Nogometnog kluba Pušćine u subotu, 14. siječnja, počela je kao i svaka druga. Predsjednik Nenad Preložnjak – Žak kazao je da na proljeće žele napasti prvo mjesto, tajnici i blagajnici iznijeli su izvještaje, a treneri pozvali mještane da počnu praviti više djece kako bi imali pomladak.

Skupštinu su pohodili i predstavnici drugih udruga te mjesnog odbora. Bio je tu i načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak. I kad se činilo da dnevni red ide kraju, riječ je preuzeo član uprave Davor Berend, predsjednik Zajednice sportskih udruga Općine Nedelišće.

– Htjeli bismo da svi zajedno odlučite o jednom prijedlogu. Klub nam je u privatnom vlasništvu, u biti stoji na upravu. Zbog toga smo zakinuti po pitanju EU fondova. Nemamo novca za veće investicije u sportskom parku. Želimo navodnjavanje, novi travnjak, pomoćno igralište s umjetnom travom, a to je velik novac. Predlažemo da se klub stavi pod okrilje Općine – iznio je namjeru uprave. Sportski dom, zemljište, nogometni teren, sve bi tako postalo vlasništvom Općine Nedelišće. 

Kako želite…

Potom je istupio načelnik Novak i rekao kako ovo nije inicijativa općinske uprave te ne želi nikoga nagovarati. Pojasnio je kako stvari funkcioniraju.

– Sportski domovi u Trnovcu, Slakovcu, Macincu i Gornjem Hrašćanu su u vlasništvu Općine, a NK Nedelišće je u vlasništvu općinske tvrtke Nekretnine. Samo NK Pušćine i Međimurec su u vlasništvu kluba. Nama su svi jednaki i svima plaćamo režije. No, nezgodno je što kod vas brojilo stoji na Općinu, jer ne smijemo izravno ulagati u klub. Brojilo ćemo prebaciti na klub, ali ćemo vam svejedno dati donaciju za energente od 3.500 eura. Jedina razlika ako se odlučite na ovaj korak bit će u održavanju i ulaganjima. Kao klub mogli biste i sami složiti navodnjavanje, ali trebali biste pronaći više sponzora – kazao je načelnik. 

Podsjetio je kako su u Slakovcu i Macincu energetski obnovili domove, u Macinec stižu nova ograda i navodnjavanje, u Trnovcu obnavljaju prostorije, a (valjda) konačno kreće i obnova svlačiona u Gornjem Hrašćanu, jer ne mogu do vijeka čekati pravi EU natječaj. 

– Inače, i u Međimurcu razmišljaju o ovome. Imaju projekt sportskog parka i tribina težak možda milijun eura, a ne mogu to sami. I Lovačko društvo Fazan bi rado prenijelo objekt na Općinu. Ovo je pitanje daljeg razvoja i investicija klubova i udruga – zaključio je načelnik. 

Druga strana

Davor Berend u tom je trenu želio staviti prijedlog na glasovanje. No, za riječ se javio Zoran Dragutin Marciuš, predsjednik VMO Pušćine. 

– Čestitam vam na izvrsnim rezultatima, a ovo je zanimljiva ideja. No, pogledajte sve ove slike na zidovima. Svi ti ljudi gradili su klub svojim rukama. Cijelo selo je član i trebali bi održati skupštinu u proširenom obliku. Jer jednom kad se klub prenese na Općinu ne ide nazad, a ima i lošeg općinskog upravljanja. Općina nam može i sama napraviti pomoćno igralište ako ostanemo privatni. Bivši načelnik je pokrenuo tu priču, gdje je zapelo? – kazao je Marciuš. 

Berend mu je odvratio da će, budu li nastavili vlastitim snagama, proći godine prije nego li išta postignu, a od sponzora ne mogu sakupiti tolik novac. Istupio je potom član uprave Marko Turk i kazao: “Pa možda bismo htjeli dignuti klub na višu razinu!” 

Turk je Marciušu kazao i kako “ni jednom nije došao”, a podržao ga je Berend, kazavši da su stalno pozivali članove mjesnog odbora. Marciuš im je odvratio kako ga nitko nije pozivao, a jednom kad su to učinili za dva sata je dojurio iz Gorskog Kotara. Palo je i obostrano “lažeš” i daljnja rasprava postala je suvišnom. Burna skupština završila je odgodom.

Podijelit će letke, objasniti prijedlog, pozvati cijelo selo na novu skupštinu kako bi svi zajedno izglasali ovu važnu odluku. Ne bi bilo loše i jasno definirati tko je skupštinar s pravom glasa…

*Preuzeto iz Lista Međimurje broj 3.535

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije